- hirdetés -

Orosházi és izlandi fiatalok egy asztalnál, vagy inkább együtt a sportszereken. Az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat egy nemzetközi ifjúsági csereprogram keretében látott vendégül egy 14 fős csoportot.

Ezekben a napokban arról tanácskoznak, és élmények révén fogalmaznak meg tapasztalatokat, hogyan lehet sikeresen alkalmazni a sportot a fiatalok társadalmi bevonásának eszközeként.

Közös tréningek, beszélgetések, strandolás, kerékpározás és kiemelten a szombati Extrém Sportnapon való részvétel, a végén pedig egy összegző kiállítás szerepel a tíznapos programban.

Közösen, élménygazdagon - Orosháza főterén az izlandi fiatalok (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Közösen, élménygazdagon – Orosháza főterén az izlandi fiatalok (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az OHGYIÖK számtalan programjában előnyben részesíti a sportot, mint a fiatalok bevonásának/elérésének egyik eszközét. Ezt a módszert szerettük volna bemutatni, illetve új módszereket tanulni. A cserére az anyagi lehetőséget az Erasmus+ program pályázati lehetőségének köszönhetjük, hiszen informális csoportok is pályázhatnak. Akiket érdekel a lehetőség, október elseje a következő beadási határidő – ad bátorítást másnak is a pályázáshoz Sándor Enikő ifjúsági segítő (bővebb info: www.eplusifjusag.hu).

Mint megtudtuk, izlandi partnereink azért lettek, mert jelen csere trénerei közül volt, aki már járt nálunk, a szervezeti felépítésük hasonló az orosházihoz, és példaértékű a sportkultúrájuk, illetve a sportrendezvényeik üzenete is több rétegű. A 16-25 év közötti fiatal részvételével zajló projektről és hasonló lehetőségekről az Extrém Sportnapon, a Civil Faluban is lehet tájékozódni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.