- hirdetés -

A mezőőri szolgálat április elsején indult el, feladatuk a több mint 17 ezer hektáros orosházi határ folyamatos ellenőrzése. Az elmúlt időszak értékelésére kértük Fejes Róbert szolgálatvezetőt.

– Munkatársaimmal működési területünkön minden nap hatósági ellenőrzést hajtunk végre, 130 esetben igazoltattunk, ebből 70 esetben kellett intézkednünk, 40 esetben saját hatáskörben jártunk el, 30-ban pedig egyéb társszerveknek, hatóságoknak adtuk át az ügyet eljárás céljából. Látható a külterületeken a prevenció hatása, kevesebb a terménylopás, az illegális szemétlerakás, a gazdák közötti nézeteltérések. Több alkalommal közös szolgálatot láttunk el a rendőrséggel és a helyi méhészegyesülettel – emelte ki Fejes Róbert, hozzátéve, szintén jó a kapcsolatuk a gazdákkal, katasztrófavédelemmel, vadásztársaságokkal, és a tanyán élőkkel is.

Féléve működik mezőőri szolgálat (archív fotó: Rajki Judit)
Féléve működik mezőőri szolgálat – látható a külterületeken a prevenció hatása (archív fotó: Rajki Judit)

– Jelenleg a kukorica betakarítása zajlik, fokozott létszámmal, emelt óraszámban vagyunk éjjel-nappal a külterületeken. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termést az arassa le, aki elvetette – emelte ki Fejes Róbert, aki egyúttal arra kérte a gazdákat, hogy ha böngészésre adnak engedélyt, a félreértések elkerülése végett ezt írásos formában is rögzítsék, hogy az ellenőrzéskor a böngészők igazolni tudják, miért tartózkodnak a földterületen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.