- hirdetés -

– Csak olyan célokat tűzzön ki maga elé az ember, amiket meg is tud valósítani, akkor lehet igazán boldog – mondta a 95 éves Szokup Lajos arra kérdésre, mi a hosszú élet titka.

Az egykori építésügyi miniszterhelyettesnek is köszönhető, hogy az 1960-as években Orosházán épült fel az üveggyár, ami alapjaiban változtatta meg a város jövőjét, és ennek is köszönhetjük a mai Orosházát.

Szokup Lajost budapesti otthonában Dávid Zoltán polgármester és dr. Násztor Sándor, az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke köszöntötte születésnapján egy üveg emlékplakettel, Orosháza könyvvel és tortával.

Szokup Lajos emlékplakettet is kapott Dávid Zoltántól és dr. Násztor Sándortól (Fotó: Melega Krisztián)
Szokup Lajos emlékplakettet is kapott Dávid Zoltántól és dr. Násztor Sándortól (Fotó: Melega Krisztián)

Lajos bácsi kiváló egészségi állapotnak örvend, készséggel adott interjút stábunknak is.
– Amikor kiderült, hogy Orosháza mellett földgázt találtak, elém került az ügy, és dönteni kellett, hova építsük az ország új üveggyárát – mondta Szokup Lajos. – Celldömölkön már kész tervek és engedélyek voltak, de ott olajjal működött volna a gyár, a gáz viszont olcsóbb és jobb is volt. A döntés gyorsan megszületett, amiben nagy szerepe volt az agilis és kitartóan lobbizó orosházi vezetőknek, köztük Násztor Sándornak. Az élet pedig igazolta, hogy jó döntést hoztunk – fogalmazott az Orosháza Városért Díjjal is elismert Szokup Lajos, akivel hamarosan bővebb interjút láthatnak az Orosházi Városi Televízióban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.