- hirdetés -

Az augusztus végi kánikula jót tett Gyopárosfürdő látogatottságának, rengetegen voltak a strandon az elmúlt hétvégén. De már itt a szeptember, és adódik a kérdés: meddig lesz nyitva a parkfürdő?

– Amíg a nyári idő kitart, biztosan nem zárjuk be – mondta kérdésünkre a fürdőt is üzemeltető Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója. Benkő Ferenc kiemelte, az időjárás függvénye, mikor zárják be a kinti medencéket.

– Ami biztos, hogy az uszoda és az élményfürdő terasz részén üzemelő három medence szeptember 15-ig nyitva lesz, hiszen eddig több, korábban leszervezett program is van a fürdő naptárjában. Szeptember 11-én diákolimpiát rendeznek, szeptember 12-én tartják az úszók a nagy hagyományokkal rendelkező Nagy Sándor Emlékversenyt. Emellett szeptember 15-ig tart az iskolai úszásoktatás is – ismertette a főbb programokat Benkő.

Hozzátette, ha az idő hűvösebbre fordul, akkor bezárják a Torony medencét és a kinti gyermek medencét, hiszen ezek üzemeltetése fürdőzők hiányában már veszteséget termelne.
– A medenceőröket és a medencék üzemeltetési, karbantartási díját fizetni kell akkor is, ha senki nem fürdik benne. A Kacsás medence viszont az eddigi gyakorlat szerint egész télen üzemelni fog – mondta az igazgató.

Rákérdeztünk a múlt vasárnapi akció eredményére, amikor a 14 év alatti gyermekek ingyen mehettek be a fürdőbe.
– Várakozásunkat is felülmúlta ez az akció, hiszen 3200 fizetővendég volt aznap a fürdőben, közülük 760 14 éven aluli gyermek látogatott ki a strandra. Örülünk, hogy az orosháziak éltek ezzel a lehetőséggel, és terveink szerint jövőre is lesz ilyen akciónk – tette hozzá Benkő Ferenc.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.