- hirdetés -

Orosházi cég is igénybe vette a Széchenyi Tőkebefektetési Alap tőkeforrását – a Weld-Heg Fémmegmunkáló Kft. a 125 millió forintos forrást tevékenységének korszerűsítésére és munkahelyteremtésre fordítja.

Exportképes termékeket gyártó cégek fejlődését segíti a kockázati tőkeprogram: az orosházi cég mellett egy kunszentmártoni és egy nyíregyházi cég kapott tőkeforrást, összesen 555 millió forintot – erről korábban itt írtunk. Megkerestük az orosházi céget, hogy megmutassuk, mivel is foglalkoznak és hogyan hasznosítják a tőkeforrást.

A cég jelenleg 7 főt foglalkoztat (Fotó: Weld-Heg)
A cég jelenleg 7 főt foglalkoztat (Fotó: Weld-Heg)

– A Weld-Heg Fémmegmunkáló Kft. acélszerkezeteket, hegesztett részegységeket és gépalkatrészeket gyárt kis, közepes és nagy szériában. A gyártott termékek főként magas élőmunka tartalmú hegesztett részegységek, az alkalmazott technológiák pedig ennek megfelelően lemezvágás, lemezalakítás (élhajlítás, hengerítés), egyszerűbb alkatrészek forgácsolása illetve hegesztés – ismertette a cég tevékenységét Gál Viktor, a kft ügyvezetője.

– Az utóbbi időkben a lemezalakítási tevékenységünk iránti kereslet oly mértékben megnövekedett, hogy 2015. harmadik negyedévének végére új lézervágó gép beszerzése nélkül a vevői rendeléseket az eddigi vágási kapacitásunkkal már nem tudtuk volna teljesíteni. A cégünk – méretéből adódóan – nem volt alkalmas egy ilyen nagyságrendű beruházás hitelből történő finanszírozására, így alternatív forrásokat kellett keresnünk. A Széchenyi Tőkebefektetési Alap forrásai és finanszírozási politikája találkozott az elképzeléseinkkel, így állami tőke bevonásával lehetőségünk nyílt a további fejlődésre. Az állami forrást egy új lézervágó berendezés és egy CNC élhajlító berendezés beszerzésére fordítjuk.

Gál Viktor: „Erősödhet a piaci pozíciónk”

Az új élhajlító berendezés üzembe helyezése nem csak kapacitás bővítést jelent, hanem új piaci lehetőségeket is nyit abból adódóan, hogy az eddiginél vastagabb lemeztartományban is tud dolgozni a Weld-Heg Kft. Gál Viktor kiemelte, a cég eddig is rendelkezett egy lézervágó berendezéssel, a második gép beszerzése a kapacitások bővítése és egyben a gyártás biztonságának növelése miatt volt szükséges. További előny, hogy a vállalási határidő csökkenésével nő a cég rugalmassága.

– A beruházás eredményeként ki tudjuk elégíteni a megnövekedett vevői igényeket a gépalkatrész gyártás, részegység gyártás és bérvágás tekintetében – sorolta a beruházás előnyeit Gál Viktor, hozzátéve, a kapacitás növekedésével a piaci pozíciójuk erősödését várják.

Mindemellett a cég több új vevőről is hírt adhat, köztük két nyugat-európairól – ez pedig megteremtette a további biztonságos fejlődés lehetőségét. – Az új gépek üzembe helyezése nemcsak a meglévő munkahelyek megtartását jelenti, hanem új munkaerő felvételét is igényli. A kereskedelmi tevékenység fejlesztését is tervezzük, így erre a területre új kollégák jelentkezését is várjuk.

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap induló fázisban lévő, nagy növekedési potenciállal rendelkező kis és közepes vállalkozásokat finanszíroz kockázati tőke befektetőként. A kihelyezett források egyrészt lehetőséget adnak a magyar vállalkozások fejlesztésére, új cégek és munkahelyek megteremtésére, másrészt a befektetések lezárását követően ezen források újra felhasználhatóvá válnak a hazai gazdaságban. Az SZTA kisebbségi tulajdonrésszel rendelkezik az érintett cégekben. Ez garanciát ad az adott források felhasználásának kontrolljára, ugyanakkor a cégvezetés és a tulajdonostársak nincsenek korlátozva a jó üzletmenet biztosításában és a célok elérésében, míg az alap tanácsokkal segítheti a vállalkozások hatékony működését.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.