- hirdetés -

Ritkán esik szó arról, hogy az Erzsébet program keretében nemcsak a gyerekek, nagycsaládosok és fogyatékkal élők üdülhetnek kedvezményesen, hanem a nyugdíjasok is.

Elsősorban az elő- és utószezoni időszakban van arra lehetőségük, hogy jelképes összegért üdülhessenek, 40 szálláshely közül választhatnak. A program keretében, ingyenes kedvezményes fürdőbelépőt is igénybe vehetnek – ezzel a lehetőséggel idén 30 ezren éltek.

Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete a legtöbb nyugdíjas tagot számláló civil szervezet városunkban. Pál Jánosné alelnöktől megtudtuk, a tagok többsége tud az Erzsébet program keretén belül meghirdetett nyugdíjasoknak szóló kedvezményes üdülésről, és sokan élnek is a lehetőséggel. Problémát okoz viszont, hogy számítógép és internet hozzáférés szükséges a regisztrációhoz, de ezt az egyesületen belül meg tudják oldani, aki igényli annak minden szükséges segítséget megadnak.

Mint megtudtuk, az egyesület tagjai egyébként is szerveznek országon belüli és határon túli 3-4 napos kirándulásokat, amire szép számmal jelentkeznek a tagok, kedvelt kikapcsolódási lehetőségek ezek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.