- hirdetés -

Összesen 17 alkotó mutatja be, milyen képeket festett eddig 2015-ben. Az orosházi festők hagyományos tárlata már látható a művelődési központban.

A művház előcsarnokában 60 alkotás látható. Festmények, amiket az Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület tagjai készítettek.

– Hosszú évtizedek óta hagyomány, hogy az orosházi festők augusztus 20-a előtt bemutatják az adott évben készült alkotásaikat. Ezzel a színre lépéssel egymást is inspirálják az újabb munkákra – mondta el az OrosCafénak Bodrogi Béla, az OKKE elnökhelyettese.

A tárlatlátogatást nem lehet elég korán kezdeni (Fotó: Melega Krisztián)
A tárlatlátogatást nem lehet elég korán kezdeni (Fotó: Melega Krisztián)

Az augusztus 14-i tárlat megnyitóját a Bokréta Népdalkör nótacsokra vezette fel, majd Bojtor István alpogármester mondott köszöntőt.
– Szeretem, hogy egy-egy alkotás elgondolkodtat, más darabokat pedig egyszerűen jóleső érzés nézni. Elismerés jár mindazoknak, akik ecsethez, szénhez, vagy bármilyen más eszközhöz nyúlnak, hogy megmutassanak önmagunkból egy darabot, egy szeletet abból, ahogyan ők látják ezt a színes, gazdag világot, amelyben éljük mindennapjainkat – fogalmazott.

A csoportos kiállításon többféle technikával készült alkotás látható. De nem csak a technika, hanem az ízlésvilág és a nézőpont is más minden képnél.

Az alkotók: Bolla Pál, Csík Ferenc, F. Varga Mária, Hopka Margit, Horváth János, Jusztin Balázs, Mihalik József, Nagyné Sink Erzsébet, Ökvös Andrsá, Gnädig Katalin, Szeri Istvánné, Szilágyi Cecília, Szőke Zsuzsanna, Ujfalussy István, Varga László, Vargáné Lukács Mária, Zsurkáné Benyovszki Piroska.

A kiállítás szeptember 16-ig látható a művelődési központban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.