- hirdetés -

Exportképes termékeket gyártó cégek fejlődését segíti a kockázati tőkeprogram – három cég kapott most tőkeforrást, köztük az orosházi Weld-Heg Fémmegmunkáló Kft.

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap újabb befektetéseivel összesen 555 millió forint tőkét biztosít két észak-alföldi és egy dél-alföldi kisvállalkozásnak. Az exportképes termékeket előállító fémipari, illetve gépipari cégek nemzetközi társaságok beszállítói. Mindhárom cég jelentős növekedési potenciállal rendelkezik, növekedési pályájuk illeszkedik a magyar gazdaságban tapasztalható ipari, autó- és gépipari konjunktúrához. Az SZTA ezen befektetések esetében 5 éves futamidővel tervezett – derült ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből.

– A kihelyezett források egyrészt lehetőséget adnak a magyar vállalkozások fejlesztésére és új cégek és munkahelyek megteremtésére, másrészt a befektetések lezárását követően ezen források újra felhasználhatóvá válnak a hazai gazdaságban. Az EU-s források tőkeeszközként való alkalmazása így nem csupán egy egyszeri hatást fejthet ki, hanem tartósan járulhat hozzá számos magyar kisvállalkozás és a nemzetgazdaság fejlődéséhez is – emelte ki Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap elnök-vezérigazgatója.

Az SZTA mindhárom cégben kisebbségi tulajdonrésszel rendelkezik, ami garanciát ad az adott források felhasználásának kontrolljára. Ugyanakkor a cégvezetés és a tulajdonostársak nincsenek korlátozva a jó üzletmenet biztosításában és a célok elérésében, míg az alap forrásszervezési, vezetési, üzletfejlesztési tanácsokkal támogatni tudja a vállalkozások hatékony működését.

Az Orosházára települt Weld-Heg Fémmegmunkáló Kft. tevékenységének korszerűsítésére és kapacitásbővítésre vette igénybe az SZTA tőkeforrását, 125 millió forint értékben. A cég jelenleg 7 főt foglalkoztat, a tervezett kapacitásnöveléssel ezen létszám megduplázódhat. Az orosházi cég mellett a kunszentmártoni Martin-Tech Kft. és a Nyíregyházára települt Gémtech Fitting Kft. kapott támogatást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.