- hirdetés -

Sport, zene, tánc, tűzijáték  – csak néhány a pénteki lakótelepi nap programkínálatából. 16. alkalommal hozta össze az „Üvegvárosrész” lakóit Burka László, önkormányzati képviselő.

Már hetekkel ezelőtt többen feltették a kérdést Burka Lászlónak: „Ugye idén is lesz lakótelepi nap?” – Természetesen igen – volt a válasz, az itt élőknek már elképzelhetetlen enélkül a nyaruk. Augusztus 14-én, ahogy az lenni szokott, kora estétől egyre többen érkeztek a Czina iskola melletti sportpályára, és az Avar utcai játszótérre – ez két helyszín a lakótelepi nap központi helye. Családok, baráti társaságok érkeztek, hogy ismét együtt tölthessenek egy kellemes délutánt és estét.

– Rohanunk, dolgozunk, hiába van nyár, keveset tudunk találkozni a barátainkkal, ismerőseinkkel, de itt mindig sikerül együtt lennünk, ez a rendezvény tényleg közösségépítő, összehozza az embereket – osztotta meg velünk egy családapa, aki már évek óta részt vesz a lakótelepi napon, azt mondja, már hiányozna neki és családjának, náluk kiemelt program augusztusban.

Népszerű volt íjászkodás (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
Népszerű volt íjászkodás, az Orosházi Íjász Egyesület tagjai segítettek az érdeklődőknek (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Az időjárásra egyáltalán nem lehetett panasz, és a programokra sem. A gyerekek egyből birtokba vették az ugrálóvárat és a játékkuckót, a színpadon egymást váltották a fellépők, tánc, zene, ének, és sportbemutatók egyaránt szerepeltek a palettán. Volt arcfestés, lehetett íjászkodni, tűzoltóautóba ülni, sétakocsikázni. Este kilenc óra tájékában a tűzijáték tette még gazdagabbá a rendezvényt, és aki még bírta, az éjfélig az utcabálban rophatta. Sokan bírták.

Burka László köszönetét fejezi ki a támogatóknak és fellépőknek – nélkülük nem jöhetett volna létre a rendezvény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.