- hirdetés -

Minden a megszokott mederben zajlik ismét az öblösüveggyárban. Közben a Démász vizsgálja, mi okozhatta az áramkimaradást.

Mint tegnap részletesen beszámoltunk róla, kora este egy rövid áramszünet üzemzavart okozott a O-I Manufacturing Kft. öblösüveggyárban. Ezután tűz keletkezett a gyárban.

Dr. Nagy Szilvia, Békés megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől megtudtuk, kisebb tűz keletkezett az öblösüveggyár területén, amit a dolgozók porral oltóval rövid idő alatt megfékeztek. Közben több településről érkeztek hivatásos tűzoltók a helyszínre. A gyár dolgozóit biztonságos gyülekezési helyre kísérték. A tűzoltók öt védősugarat szereltek, biztosították a helyszínt és a közvetlen kárelhárítást végző szakemberek munkáját. Nem sérült meg senki, az eset kapcsán tűzvizsgálati eljárás indult – emelte ki.

Minden a megszokott mederben zajlik (Fotó: Rajki Judit)
Minden a megszokott mederben zajlik (Fotó: Rajki Judit)

A tűz másnapján Gyenge Éva, az O-I vevőszolgálati és értékesítési vezetője arról tájékoztatott, hogy éjfél előtt nem sokkal a tűzoltók elhagyták az üzemet, minden gépet sikerült újra üzembe helyezni, ismét megindult a termelés.

A EDF DÉMÁSZNÁL is tudakozódtunk az áramkimaradás okáról, rövid közleményükben leírták:
„Augusztus 12-én, a késő délutáni órákban az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. Békéscsaba Nyugat 120/35/20 kV-os alállomásában rövidzárlat miatt rövid, 1 perces  üzemzavar lépett fel. Munkatársaink megkezdték a hiba okának kivizsgálását.”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.