- hirdetés -

Sikeres 2023-as évet zárt az O-I Hungary Kft. Ördögné Papdi Zsuzsanna ügyvezető a február 23-án rendezett adófizető cégek találkozóján röviden beszámolt arról, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a cég eredményesen tudjon működni. A tavalyi év sikereiről és az idei tervekről részletesebben is beszélgettünk az ügyvezetővel, aki azt is elárulta, hogy hatékonyságban olyan kiemelkedően teljesített a cég, hogy a cégcsoport gyárai közül a dobogós tíz helyből a kilencedik helyen végeztek.

A tavalyi év igazán izgalmasan alakult az O-I Hungary Kft. orosházi gyára számára. A nagy inflációt a cég is megérezhette volna, azonban a stratégiájuknak és hosszútávú gondolkodásuknak köszönhetően eredményesen zárták az esztendőt. A betervezett mennyiséget sikerült eladniuk partnereiknek, és habár az év második fele őket is kihívások elé állította, így is sikerült egy eredményes évet zárniuk.

– A 2023-as évben sok minden történt. A magas infláció és az általános fogyasztáscsökkenés a mi iparágunkban is éreztette hatását. Sajnos gyárunk működését jelentős mértékben érintette az előre nem tervezett széndioxid adó, és az EPR rendszer szintén új feladatok sorát generálta. Színvonalas csapatmunkának köszönhetően hatékonyságban a cégcsoport gyárai közül a dobogós tíz helyből a kilencediket értünk el. Egy-egy kihívásokkal teli és mégis eredményes év mindig megerősít bennünket abban, hogy jó úton járunk, kiemelkedő szakmaisággal rendelkező csapatunk van, akiknek tényleg csak gratulálni tudok – mondta Ördögné Papdi Zsuzsanna ügyvezető. – Az előző évben egy cég életében ritka születésnapot is ünnepeltünk. Az üveggyárat 1963-ban alapították, így 2023-ban tartottuk a cég 60. születésnapját. Igazán emlékezetes alkalom volt, hiszen közel 600 egykori és jelenlegi dolgozónkkal ünnepeltünk együtt – majd hozzátette, az idei év nehéz lesz, viszont a stabil csapat, a szakmai kiválóság és a problémamegoldó gondolkodás mindig segíti őket a kihívások leküzdésében.

– 2024-es terveink között rutinszerű dolgok is szerepelnek, viszont új tervekkel, programokkal is készülünk. Ilyen például a karbonsemlességi tervünk, melynek tartalma megerősíti a környezettudatos működésünket. Emellett hamarosan indul egy hatékonyságnövelő beruházásunk, ami újabb fontos mérföldkő lesz a cég életében – ismertette az ügyvezető. – Nagy lépés továbbá a fenntarthatóbb működésünkhöz, hogy tudjuk növelni az üvegcserép felhasználásunkat, amivel csökkenhet a szén-dioxid-kibocsátás. Ebben nagy szerepe lesz a MOHU rendszerében összegyűjtött üveghulladéknak, így Magyarország lakossága is hozzájárulhat majd a fenntartható üveggyártáshoz – hangsúlyozta.

Az O-I Hungary Kft. munkatársai óriási szakmai tudással rendelkeznek, elkötelezettek és összetartóak. A kollégák 40 százaléka már több mint 10 éve dolgozik a cégnél. A többi üveggyárhoz képest Orosházán a nők foglalkoztatási aránya is magasabb – közel 30 százalék.

– Az év teli lesz kihívásokkal, de ahogy az előző években is bizonyítottuk, együtt meg tudjuk oldani. A gazdasági és egyéb teendők mellett kiemelt figyelmet fordítunk az emberekre az O-I Cares – vagyis az O-I Törődik – programjával. Ennek során széles választékban helybe hozzuk a segítséget. Ilyen lesz például a Lucky Losers Újragondolva elnevezésű program, amiben a „szerencsés vesztesek” azok lesznek, akik meg tudnak szabadulni a felesleges kilóktól. Az életmódváltásban annyit segítünk, hogy a szakmai tanácsadást, szűrést helybe hozzuk. A résztvevők versenyezhetnek is, de nem ez a program lényege, csupán támogatni szeretnénk azokat, akikben megérett a gondolat arra, hogy életmódot váltsanak – ismertette az ügyvezető.

A 2022-es Üveg Évében nagyon jó együttműködés kezdődött az üveggyárak és a helyi szervezetek között és szerencsére ez folytatódik. Az OROSházaGLAS és az O-I karöltve együtt az idén is folytatja a véradásokat szervezését.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.