- hirdetés -

Szarvason rendezték meg vasárnap a Központi Búzagyűjtő Napot, a programon orosházi és térségi termelők is képviseltették magukat.

Ötödik alkalommal rendezik meg idén a Magyarok Kenyere programsorozatot, melynek keretében nemzeti összetartozásunk méltó jelképével, a kenyérrel buzdítanak összefogásra és egyben segítik a rászorulókat is. Az akcióban az ország egész területéről gyűjtötték a búzát, Orosházán is.

– Orosháza térségéből több mint három tonna búzát adtunk le Szarvason. Az ország minden megyéjéből és a külhoni területekről összegyűjtött búzaadományt egyesítik, a búzát megőrölik, és a lisztből készítik el az augusztus 20-i kenyereket az ország összes megyei jogú városa ünnepsége számára, valamint a budapesti Szent Jobb körmenetre. A program elődleges célja a rászorulók segítése, az augusztus 20-ai ünnepi sütéseken felül megmaradt lisztet jótékonysági szervezeteknek ajánlják fel – mondta el Horváth József, az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke.

A megőrölt liszt jelentős részét a dévai Szent Ferenc Alapítvány erdélyi árva gyermekeinek, a kárpátaljai Nagydobronyi Református Irgalmas Samaritánus Gyermekotthon gyermekeinek, valamint az Oltalom Karitatív Egyesület rászorultjainak szánják a szervezők. Újdonság, hogy idén minden magyarországi megye egy karitatív szervezete is részesül az össz-magyar liszt adományból.

A Magyarok Kenyere Ünnepet augusztus 20-án Pécsett rendezik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.