- hirdetés -

A jelölést szeptember 7-ig várják. Írjuk a részleteket.

Felhívják az alapfokú és középfokú nevelési-oktatási intézmények tantestületeinek figyelmét, hogy a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény alapján az Orosházi Járásbíróságra pedagógus ülnököt lehet jelölni.

Ülnöknek az a 30. évét betöltött magyar állampolgár választható meg, aki nem áll a cselekvőképességet érintő gondnokság vagy támogatott döntéshozatal hatálya alatt, továbbá büntetlen előéletű és nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt sem.

A jelöléshez csatolni kell az azt elfogadó nyilatkozatot, (tartalmazza: a jelölt nevét, születési helyét és idejét, anyja nevét, lakóhelyét, iskolai végzettségét, szakképzettségét, foglalkozását, munkahelye nevét és címét, egy hónapra járó távolléti díja összegét, valamint a jelölt aláírását,) amely nyilatkozatminták elérhetőek az alábbiakban megjelölt helyeken.

A járásbíróság ülnökét a bíróság székhelye szerint illetékes helyi önkormányzat és a települési nemzetiségi önkormányzatok képviselő-testületei választják.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a jelölt a jelölés elfogadását követően Orosháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, valamint a helyi nemzetiségi önkormányzatok képviselő-testületei részére haladéktalanul, hatósági erkölcsi bizonyítvánnyal köteles büntetlen előéletét igazolni. Amennyiben ezen igazolási kötelezettségét elmulasztja, ülnökké választani nem lehet.

Az ülnökök jogaira és kötelezettségeire vonatkozó tájékoztató és részletes feltételek megismerhetőek személyesen, illetve telefonon az Orosházi Polgármesteri Hivatal, Jogi Csoport, dr. Kovács Edinánál (5900 Orosháza, Szabadság tér 4-6. I. emelet „A” épület 11. ajtó, tel.: (68)413-022/195-ös mellék), vagy a www.oroshaza.hu honlapon, ahol a jelölésről és a jelölés elfogadásáról szóló nyilatkozat minták is elérhetők.

Az ülnökjelölést 2015. szeptember 7. (hétfő) 16 óráig beérkezően lehet benyújtani az Orosházi Polgármesteri Hivatal Jogi Csoportjánál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.