- hirdetés -

Készülnek a járdák, szépül Gyopáros, és rendeznek több szelektív szemétgyűjtőt – a Start munkaprogram keretében több mint 300-an dolgoznak a városban.

A munkakezdés ideje 5 óra 30, és tart délután egyig – a kánikula idejére szól a rendhagyó munkaidő, hiszen nem állhat le a munka, de a legforróbb órákra már hazaérnek a dolgozók. Hat programelemben 318 közfoglalkoztatott dolgozik – tudtuk meg Mák Szabolcs közfoglalkoztatási koordinátortól.

A mezőgazdasági munkaprogram keretében 16 hektáron termelnek (tavaly 6 hektáron) – a burgonya, vöröshagyma betakarítása folyamatban van, a diákélelmezés konyháján hasznosul a zöldség. A mórmályvától és az ipari rostkendertől bevételt is vár az önkormányzat.

A belterületi közutak karbantartása program keretében többek között a balesetveszélyes járdafelületeket betonozzák újra. A Kiss Ernő, Mátyás, Kismarton, Hosszú és Szarvasi utcákon már kész az új járda – összesen 3400 m²-en. Járdaépítőket lehet látni a Szentesi úton, a vasúti átkelőnél, hasznos munka és időszerű – mondják az arra közlekedők. Folyamatban van az Avar, az Október 6. utcán is a járdaépítés, dolgoznak a dr. László Elek lakótelepen. A belvízelvezetés program keretében 18 km zárt és a 35 km nyílt csapadékvíz-elvezető rendszert karban tartása a feladat – dolgoznak például a Mohács, Liliom, Vasvári utcákban.

Az illegális hulladékkal foglalkozó programelem keretében újrahasznosítják a papírhulladékot, brikettek készülnek a fűtésszezonra. Illegális lerakó-helyeket is felszámolnak például Bogárzónál, és kitakarítanak 64 szelektív gyűjtőszigetet is. A hajléktalanokat foglalkoztató programelem keretében eddig közel 2000 járdalapot gyártottak le, ezeket is városszerte hasznosítják majd – sorolta Mák Szabolcs. Újdonság a helyi sajátosságokra épülő program, melynek keretében Gyopároson, a tónál elkészült a filagória, a sétány, és hamarosan szemeteseket és pihenőpadokat is kihelyeznek az esztétikusabb környezetért – összegezte a koordinátor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.