- hirdetés -

Orosházán is várják a búzát, ezzel is lehet segíteni.

A Magyarok Kenyere Alapítvány immár ötödik alkalommal rendezi meg a Magyarok Kenyere programsorozatot. A hagyományteremtő kezdeményezés azzal a szándékkal indult, hogy nemzeti összetartozásunk méltó jelképével, a kenyérrel buzdítson az összefogásra és segítsen a rászorulókon. Az akcióban az ország egész területéről gyűjtik a búzát, amit Szarvason, a történelmi Magyarország középpontjában adnak le augusztus 9-én. Ezután a mohácsi Szent Miklós Vízimalomnál ünnepélyesen összeöntik, ahol a búza egy részét megőrlik.

A Magyarok Kenyere Ünnepe augusztus 20-án Pécsett lesz, ahol a nemzet egységét, az összetartozást szimbolizáló, az „összmagyar” lisztből megsütött kenyér lesz a középpontban. A program elődleges célja a jótékonykodás, az augusztus 20-ai ünnepi sütéseken felül megmaradt lisztet jótékonysági szervezeteknek ajánlják fel.

Az Orosházi Gazdakör idén is csatlakozott a kezdeményezéshez.
– Orosházán, az Orosfarm Zrt telepén gyűjtik a búzát. Bízom benne, hogy idén is sok gazdálkodó és magánszemély járul hozzá a nemes kezdeményezéshez – mondta Horváth József elnök.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.