- hirdetés -

55 év képekben – ezzel a címmel tartott önálló kiállítást Nagyné Sinka Erzsébet. Az apropó: születésnap!


55. születésnapját ünnepelte önálló kiállítását tartva Nagyné Sinka Erzsébet orosházi festő. A Petőfi Művelődési Központ színháztermi előcsarnokában ez alkalomból 55 képet állított ki.

– Nagy öröm számomra ez a kiállítás, különösen, hogy új képekkel tudtam bemutatkozni. Ezeket az alkotásokat kimondottan erre a kiállításra készítettem – tudtuk meg a születésnapos alkotótól a július 17-ei kiállításmegnyitón.

Leginkább tájképeket, virágokat és lovakat szeret Nagyné Sinka Erzsébet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Leginkább tájképeket, virágokat és lovakat szeret Nagyné Sinka Erzsébet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Nagyné Sinka Erzsébet 1997-ben kezdett el festeni a Fekete János által vezetett rajzstúdióban. A rajzolás alapjait a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában rajzfestészeti szakon Pribék Endre képzőművész tanár segítségével sajátította el, 2009 óta aktív tagja az Orosházi Festők Csoportjának. Minden évben részt vesz különböző alkotótáborokban. Több csoportos és egyéni kiállítással büszkélkedhet, többször bemutatkozott a fővárosban is. Rendszeresen résztvevője az Amatőr Atrium kiállításainak.

Szeret kísérletezni a technikával, az olajfestészet a kedvence, nagy kihívást jelent számára az emberi test ábrázolása. Alkotásait végigkíséri a színekkel és a fénnyel való játék, így a kék és a fekete ábrázolása.

A kiállítás augusztus 13-ig látogatható a művelődési központban. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.