- hirdetés -

Hamarosan elköszön a várostól, és az orosházi katolikus hívőktől dr. Laurinyecz Mihály esperesplébános – Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök döntése értelmében.

Az Orosházán 2011 óta szolgáló Misi atya Budapesten folytatja tudományos munkásságát. A Jézus Szíve Plébánia élére augusztus 3-ától Iványi László esperesplébános kerül.

Laurinyecz atya 25 éve áll Isten szolgálatában (Fotó: Melega Krisztián)
Laurinyecz atya búcsúzik Orosházától

– Előreláthatólag augusztus 2-a, vasárnap az utolsó itteni szolgálati napom. Augusztus 3-ával mentettek fel a plébánosi teendők alól, és nevezték ki utódomat, Iványi László tiszteletbeli kanonokot. Egyelőre még Orosházán vagyok, de hamarosan már költözködés közepette – tudtuk meg Misi atyától. – Orosházáról Budapestre költözöm, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Teológiai Kar morális tanszékére hívtak meg tanítani.

Laurinyecz atya Kondoroson született, 14 évesen hagyta el Békés megyét, majd Győr, Lenti, Budapest, Róma és Szeged után tért vissza Békés megyébe, szülőföldjére. Két éve, 2013 júniusában, Orosházán ünnepelte katolikus plébános pappá szentelésének 25. évfordulóját. Akkor úgy nyilatkozott, papnak lenni hivatás, melyben számára az a legjobb, hogy olyat közvetíthet, ami nem múlandó, az örökből egy kis morzsa. Erre városunkban, illetve Székkutason négy évig volt lehetősége.

Neki köszönhetően éledt újra a cserkészet Orosházán, jövő héten például a Marosra indul táborozni az 1515. sz. gróf Széchényi Miklós cserkészcsapat kiscserkészeivel. Az ő nevéhez kötődik a katolikus templom orgonájának pályázati forrásból történő felújítása is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.