- hirdetés -

Pénteken kezdődik Gyopárosfürdőn a Sör-Virsli Fesztivál. A nagyszabású rendezvényre rengeteg embert várnak, két napon keresztül helyi és országos fellépők szórakoztatnak majd. Fontos infókat adunk.

Július 17-én délután három órakor hivatalosan is megkezdődik az idei Sör-Virsli Fesztivál. A helyszín Gyopárosfürdő, a kemping melletti nagy füves terület. Az, hogy mi lesz a pontos program, itt olvasható.

Kedden már javában építették a kiszolgáló egységeket. A városi nagyszínpad a helyén, a szükséges áram is bekötve. Készül a rendezvénysátor, és már állítják a faházakat is.

A fesztivál ingyenes, a fürdő fizetős

A fesztivál területére a fürdő 2-es kapuján, a kemping mellett lehet majd bejutni, a belépés ingyenes lesz. A tömeg kijutását megkönnyítve kapukat vágtak a területet elhatároló kerítésen, ezen lehet majd elhagyni a helyszínt a koncertek végén. Ezek egyébként vészkijáratként is szolgálnak majd.

A színpad már készen, a sörsátrat építik (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A színpad már készen, a sörsátrat építik (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Aki át szeretne menni a strandra, annak belépőt kell váltani. Erre a főbejárat mellett az uszoda mögötti hátsó kapun is lesz lehetőség, ahol mobil pénztárat állítanak fel.

Hol lehet parkolni?

Mivel várhatóan rengetegen mennek ki a fesztiválra, így nem mindegy, ki hova parkol majd. A szervezők három ingyenes és egy fizetős parkolót jelöltek ki. A fesztivál helyszíne melletti füves terület lesz az elsődleges ingyenes parkoló, és a kerékpárokat is itt lehet majd letenni.

A Gyopárosi út és a Barátság utca kereszteződésében lévő parkolóban is ingyen lehet megállni, ha ezek megteltek, megnyitják a Tudáspark melletti füves területet is. Az élményfürdő előtt VIP parkoló lesz, a rehabilitációs központ előtti parkoló pedig a rendezvény ideje alatt is fizetős.

Íme a térkép, mi hol található.

Klikk nagyobbért
Klikk nagyobbért

Délután ingyenes a Dotto vonat

A kijutást segíti július 17-18-án a Dotto kisvonat is. Pénteken 14 órakor indul az Árpád kertből, 14.30-kor pedig vissza, innentől kezdve félóránként ugyanez lesz az indulási helyszín. Szombaton 14 órakor a fürdőből indul a kisvonat, fél órával később pedig vissza.

Az utazás 14-18 óra között ingyenes, utána fizetni kell érte. A Dotto 23 óráig közlekedik.

Indulás helye: Orosháza-Gyopárosfürdő, Kisvasút utca (Termál kemping bejárata)
Útvonalterv: Kisvasút utca – Szentesi út – Bajnok utca – Könd utca – Kossuth utca (megálló az Árpád kert mellett)
Visszaút az Árpád kerttől: Kossuth utca – Rákóczi út – Szentesi út – Gyopárosi út – Fasor utca – Kisvasút utca (megálló a Termál kemping bejárata).

A DAKK Zrt is készül, a koncertek végén több busz is indul a város irányába. Az utolsó járatok 22 óra 45 perckor indulnak majd a belvárosba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.