- hirdetés -

És még egy sor más dolgot is tanult az a harmincöt diák, aki egy hétig táborozott a Rotary Club jóvoltából Gellértegyházán.

Ötödik alkalommal rendezte meg jótékonysági gyermektáborát az Orosházi Rotary Club. Július 6-tól 10-ig harmincöt általános iskolás kapcsolódott ki, a helyszín ezúttal is Gellértegyháza volt. A 8-14 éves korú gyerekeket az osztályfőnökök delegálták.

Reggelente a rovásírást tanulhatták, majd minden napra más-más kézműves foglalkozások várták a gyerekeket, úgymint fafaragás, gyöngyfűzés, fazekazás, szövés, de sokak kedvence volt az íjászkodás is. A Gellértegyházán megtalálható, fűben növő hasznos gyógynövényekkel és azok felhasználási módjával is megismerkedtek a gyerekek, amit ottjártunkkor két vállalkozó szellemű kislány ügyesen fel is sorolt. Megtudtuk, az útifűből főzött tea például jó köhögés ellen.

Szerdán Fehértóra is ellátogattak, lovaskocsin utaztak egészen a kardoskúti pusztaközpontig ahol elmélyülhettek a természet csendjében, de szórakoztató feladatokból sem volt hiány.

Lányok és fiúk külön csapatokban mérték össze ügyességüket a tábor zárónapján (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Lányok és fiúk külön csapatokban mérték össze ügyességüket a tábor zárónapján (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az utolsó nap a gyerekek számot adtak addig megszerzett tudásukról, és sorversenyeken mérték össze ügyességüket. Az utolsó kötélhúzáson a táborvezetőkkel is megmérkőztek.
– Négy éve járok ide, nagyon tetszik ez a tábor. Mindig van valami újdonság, de a jó dolgokat megtartják. A kedvencem, az utolsó napi versengés a négy csapat között. Az összes táborozó szerintem nagyon élvezi, mert végignevetjük az egészet, jó dolgokat csinálunk – mesélte a nyolcadikból idén ballagott Petrányi Levente, aki már veteránnak számít a Rotary táborozók között.

– Többszöri alkalommal vagyok itt, ismételten nagyon jó ez a tábor. Szuperül érzem magam, újabb barátokat szereztem, a foglalkozásokon mindig tanulok valami újat, ha itt járok, újabb kalandokban veszek részt – mondta lelkesen Éliás Ádám, aki az íjászkodást élvezte a legjobban.

A péntek délutáni táborzáróra a szülőket is várták, közös élménybeszámolót tartottak tábortűz mellett.
– A nap végén, a jutalomosztás után este a szülőkkel együtt egy közös szalonnasütésen veszünk részt, ahol a tábort zárjuk, és megbeszéljük az egész hét élményeit, kalandjait – tudtuk meg Muszka Kálmán táborvezetőtől, aki elégedetten zárta a hetet, és elmondta nem unatkoznak, jövőhéten hagyomány és mesterségőrző tábort tartanak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.