- hirdetés -

Az orosházi tehetség azért birkózik, hogy kijuthasson az augusztusi világbajnokságra.

Ketten esélyesek a junior-világbajnokságon való indulásra a szabadfogás 75 kg-os súlycsoportjában. Szél Balázs és Nagy Péter két győzelemig tartó párharcban dönthet saját sorsáról. A vébé augusztus 11-én kezdődik a brazíliai Salvador da Bahiában – írja a Utánpótlássport oldala.

A szabadfogásúak 75 kg-os súlycsoportjában két győzelemig tartó válogatót rendeznek a junior-világbajnoki részvételért. Az egyik résztvevő az orosházi Szél Balázs, aki bár az Európa-bajnokságra elutazhatott, mivel azonban nem szerzett érmet, részt kell vennie a válogatón. A másik szereplő az ESMTK-s Nagy Péter.

– Nagy Péter idén kötöttfogásban próbálkozott, de ott nem végzett nemzetközi indulásra feljogosító helyen. Az utolsó hazai szabadfogású versenyen viszont elindult, és meg is nyerte. Szél Balázs azon külföldi szereplése miatt nem tudott részt venni, előtte viszont teljesítette a feltételeket. A fair megoldás az, hogy egymás között eldöntik, ki vegyen részt a korosztály legnagyobb versenyén – idézi az oldal Tihanics Tibor szakágvezetőt.

A szabadfogású válogatott keret július 6-án kezdte meg a felkészülést, ahol Szél Balázs is részt vesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.