- hirdetés -

Azoknak szól, akik még nem jelentették be az általuk használt, művelt külterületi földeket és zártkerteket.

Felhívjuk azon földhasználók figyelmét, akik az előírt május 31-i határidőig nem tették meg bejelentéseiket az általuk használt (művelt) külterületi földekről és zártkertekről, hogy a mezőőri járulék megállapításához szükséges bevallásokat 2015. július 31-ig szíveskedjenek pótlólag a polgármesteri hivatal adócsoportjához benyújtani. Ezen bejelentések hiányában a területek tulajdonosait keressük meg levélben.

Ha a tulajdonos el szeretné kerülni, hogy neki kelljen megfizetni a mezőőri járulékot a tulajdonában lévő terület után, mindenképpen és feltétlenül nyilatkozzon a levélben felsorolt módok egyikén. A járulék fizetési határideje október 15, a befizetéshez szükséges csekkeket a megfelelő időben küldeni fogjuk.

Fontos tudnivaló, hogy amennyiben a területet nem a tulajdonos műveli, de sem a tulajdonos, sem a föld használója nem nyilatkozik, akkor a járulékot a tulajdonosnak kell megfizetnie.

Dr. Horváthné dr. Barta Edit jegyző

A bevalláshoz szükséges nyomtatvány átvehető az adócsoportnál személyesen, vagy letölthető Orosháza város honlapjáról ide kattintva. A honlapon elérhető a fent hivatkozott önkormányzati rendelet, és egyéb hasznos tudnivalókról is értesülhetnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.