- hirdetés -

Tigrisek, pillangók és kalózok is szaladgáltak a főtéren július 4-én napközben. Persze nem szabadult ki sehonnan vadállat, és a kalózok sem lepték el a várost, csupán az arcfestett gyerekek kergetőztek jókedvűen a nagycsaládosok családi napján.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) helyi szervezete a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségévek közösen rendezte meg Hagyományőrző Családi Napját, immár negyedjére.

A rendezvény elsődleges célja, hogy a kilátogató családok jól érezzék magukat.
– Emellett nem titkolt célunk, hogy minden kilátogató megismerje a nagycsaládosok életét és kedvet kapjanak ahhoz, hogy több gyermeket neveljenek – mondta Szűcs Gabriella, a helyi nagycsaládos egyesület vezetője.

A 10 órakor kezdődő programon idén a vártnál kevesebben voltak, ami vélhetően a harmadfokú hőségriadónak köszönhető. A déli órákban a főtéren is bőven 30 Celsius fok felett volt a hőmérséklet.
– Ettől függetlenül nem panaszkodunk, hiszen szép számmal látogattak ki érdeklődők a térre. Folyamatosan tele volt az ugrálóvár, az arcfestőnél sor állt, a kézműves foglalkozásoknál is várni kellett, hogy sorra kerüljenek a gyerekek és minden színpadi programunk is sikeres volt – tette hozzá Szűcs Gabriella.

Arcfestés után jöhetett a fagyi (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
Arcfestés után jöhetett a fagyi (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Az orosházi egyesületnek 190 tagcsaládja van, közel 1000 fővel működnek. Idén ősszel terveznek még több helyi programot, emellett egy tábort is szerveznek Cserkeszőlőre, ahová 40 hátrányos helyzetű gyermeket visznek el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.