- hirdetés -

Országjáró körútján Orosházát is érintette a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke. Schiffer András június 30-án kora este várta az érdeklődőket a Szabadság téren.

Zöld lufik, tollak és kedélyes beszélgetés. Ez fogadott bennünket a Lehet Más a Politika utcai fogadóóráján. Nagyjából húszan fordultak meg a párt standjánál abban a fél órában, amíg kint voltunk, az érdeklődőkkel a párt országosan ismert politikusa, Schiffer András beszélgetett.

Kérdésünkre, hogy mi volt a leggyakrabban felvetett téma, így válaszolt:
– A listavezető a munkahelyek hiánya, egészen pontosan a tisztességes bért fizető munkahelyek hiánya. A második pedig a hitelkárosultak panaszai. Egyre több hitelkárosult kénytelen rájönni arra, hogy a Fidesz, illetve a jegybank csúnyán megvezette őket a bankelszámoltatási törvénynél, messze nem jutottak hozzá a devizahitel károsultak ahhoz az összeghez, amit annak idején ígértek nekik – mondta Schiffer András.

Felvetésünkre, hogy miben látja ezen problémák megoldását úgy fogalmazott, 2018-ban úgy kell szavazni, hogy Magyarország irányt tudjon váltani.
– Az elmúlt 25 év egy folyamatos ígérgetéssel telt, szemfényvesztés volt az elmúlt évtizedek politikája, ami most is tart, és ez csak távolította a magyar átlagbéreket a nyugatitól. Az LMP azt mondja, ha az oktatásba, kutatás-fejlesztésbe fektetünk be, ha a belföldi tőkeképző képességet erősítjük, magyarul nem a multik zsebét tömjük sok pénzzel, hanem a helyi kistermelőket, a helyi gazdaságot, a hazai kis- és közép vállalkozói szektort próbálja az állam a legkülönfélébb eszközökkel erősíteni, akkor várható az, hogy a magyar gazdaság végre magas hozzáadott értéket termel. Az álbaloldal, illetve a Fidesz egy összeszerelő országot akar, ahol aki nem fér be egy összeszerelő csarnokba, az elmehet közmunkára, illetve kivándorolhat külföldre. A Fidesznek jelenleg ez a Magyarország képe, mi ehhez képest szeretnénk egy megújuló Magyarországot – fogalmazott.

Schiffer Andrást kérdezték, ő válaszolt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Schiffer Andrást kérdezték az orosháziak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az LMP Orosházán és környékén szinte láthatatlan, néhány kisebb utcai akción kívül nem hallani róluk. Schiffer ezzel kapcsolatos megjegyzésünkre válaszolva úgy fogalmazott, a tavalyi önkormányzati választáson még nem volt Orosházán olyan erős helyi csoport, hogy érdemes lett volna bevállalni a megmérettetést.
– Lehetetlen és tiszteletlenség is, hogy ha idegenlégiósokkal próbálkoznánk egy városban. Viszont pontosan az a sikernek a nyitja, – többek között ezért is járom az országot – hogy a kampányfelkészülést már úgy várjuk, hogy minden egyes egyéni választókerületben van mozgó, az embereket segítő és nem utolsó sorban a megújuló Magyarország üzenetét a helyi közösségben közvetítő LMP-s csoport. Ezen vagyunk, ez nyilván egy sziszifuszi, kevésbé látványos munka – zárta a párt társelnöke.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.