- hirdetés -

A héten kissé ősziesre fordult időjárás sem szegi kedvét senkinek a 27. alkalommal megtartott nyári karatés edzőtáborban. Zajlanak az edzések, gyakorlások Gyopároson és a dojo-ban és jól megfér együtt a vidámság és a kemény munka.

A táborról az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület elnökét, sihan Zsiga Zsoltot kérdeztük.

– Ez a 27. nyári táborunk. 85-en vagyunk, öt évestől a felnőttekig, ebből 17-en az aerobikosok, a többiek a karatésok. Főként a saját klubunk tagjai vesznek részt a munkában, de szokás szerint idén is emeli a színvonalat több kiváló edző és sportoló, akik más kluboktól érkeztek. Itt van velünk sihan Gyarmati Imre, az ország egyik legjobb sportbírója, Herczeg Lilla és ifj. Gyarmati Imre Európa bajnok karatékák, és ne feledkezzünk meg sensei Németh Pálról és a már több éve a munkánkat segítő Növényi Norbertről sem.

– Milyen napirend szerint zajlik az élet a táborban?

– Reggelente 9-kor kezdődik az első edzés. Ez két órás és főként technikai elemek, formagyakorlatok, különböző szintű katak tanulásával és gyakorlásával telik. Délután 3-kor jön a napi második, közel két és fél órás tréning, ahol az álló küzdelmektől kezdve a földharcig mindent gyakorlunk. Közben, úszás, fürdőzés, este pedig a dojo-ban filmvetítések, beszélgetések színesítik a programot. Különösen ezekben a délutáni küzdelmekben segítenek sokat a más klubokból érkezett kitűnő versenyzők, akik az alacsonyabb övfokozatú társaknak sokat át tudnak adni a tudásukból.

A kicsik is felkészülnek, közülük többen vizsgáznak a tábor végén (Fotó: Rajki Judit)
A kicsik is felkészülnek, közülük többen vizsgáznak a tábor végén (Fotó: Rajki Judit)

– Az aerobikosok hasonló szisztéma szerint, napi két edzéssel dolgoznak. Délelőtt az edzőteremben, délután pedig a fürdő területén végeznek, főként kondícionális munkát. Pénteken az alacsonyabb övfokozattal rendelkezők közül tízen, övvizsgán adhatnak számot tudásukról és ezzel zárjuk majd – remélhetőleg balesetmentesen – a tábort.

– A „nagyok”, a fekete övesek most nem vizsgáznak?

– Az ő számukra a júliusi nemzetközi edzőtábor végén jön majd a komoly feladat. Itt két versenyzőnk mérettetik meg. Ifj Zsiga Zsolt 3. danra, Olasz Attila pedig 2. danra vizsgázik. Bízom benne, hogy ez a gyopárosi egy hét is segít nekik a minél eredményesebb felkészülésben és a többieknek is épülésére szolgál a tábor a kellemes időtöltés mellett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.