- hirdetés -

LEJÁRT JÁTÉK! 

Shakespeare: Tévedések vígjátékát 4 fős baráti társaságnak ajánljuk. Lehet játszani és jegyeket nyerni.

Helyszín: Szarvasi Vízi Színház
Időpont: 2015. június 20. 20.30

A főbb szerepekben: Gulyás Attila és Bezerédi Zoltán, a budapesti Katona József Színház tagja
Rendező: Csiszár Imre Jászai Mari-díjas, Érdemes- és Kiváló művész

Nem véletlen, hogy Shakespeare Tévedések vígjátéka máig töretlen népszerűségnek örvend a reneszánsz óta: a felvonultatott emberi játszmák és hibalehetőségek bárhol, bármikor érvényesek lehetnek. És ha már alkalom adódik a tévedésre, akkor a komikum is teret követel magának: a családi szálak egyre inkább összekuszálódnak, a történések pedig csak továbbgörgetik a félreértéseket. A féktelen vígjátékban minden elem adott, hogy a termékeny zavart fenntartsa: összecserélt ikrek, féltékenység, emberi hiúságok és gyengeségek, Ephesus városának minden rendű lakói: rosszlányok, kereskedők, nemesek, urak és szolgák. De nem Shakespeare lenne a darab szerzője, ha a felhőtlen nevetés mögött nem húzódna meg némi tragikum, illetve sokféle tanulság is.

A Békéscsabai Jókai Színházban valóságos sztárparádé várható: a darabot Csiszár Imre Jászai Mari-díjas, Érdemes- és Kiváló művész rendezi, az előadásban Ephesusi Antipholus szerepét a Kossuth-díjas Bezerédi Zoltán, a budapesti Katona József Színház művésze játssza. Jelmeztervezője Szakács Györgyi lesz, aki szintén Kossuth- és Jászai-díjas.

Válaszolj helyesen az alábbi kérdésre és ha neked kedvez a szerencse, tiéd a 4 fős belépő.

​Mi okozza a sorozatos és rejtélyes tévedéseket a vígjátékban?

A: ​két feleség hasonlósága

B: két fivér hasonlósága

C: két nővér hasonlósága

A helyes válasz betűjelét a jatek@oroscafe.hu email címre várjuk ​június 17-ig, szerda 18 óráig. Kérjük, hogy az e-mail tárgya legyen tévedések és add meg nevedet, telefonszámodat. A helyesen válaszolók között egy négyszemélyes belépőt sorsolunk ki. A nyertest e-mailban értesítjük az átvétel részleteiről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.