- hirdetés -

Hétfőn indul az első járat – 8.40-kor az autóbuszállomásról. Az új járatot azért indította a városvezetés, hogy elérhetőbbé tegye Gyopárosfürdőt az orosháziak, és a városunkba érkező vendégek számára egyaránt a nyár folyamán.

Az autóbuszállomás és Gyopárosfürdő között közlekedik az új járat, a 26 férőhelyes busz mindenhol megáll, ahol a megállóhely van, tehát helyi autóbuszjáratként is tekinthetnek rá a lakosok. 8 óra 40-kor indul az első az állomásról, 21.40-kor az utolsó, a menetidő 20 perc, visszafelé egész órában indul a busz.

– Nagyon régi igény valósul meg ezzel a járattal – tudtuk meg Bojtor István alpolgármestertől. – Az új járat Orosháza és Gyopárosfürdő között teszi könnyebbé, kényelmesebbé a közösségi közlekedését. Az ütemes menetrend könnyen megjegyezhető, a vonatok érkezési, indulási idejéhez, valamint a fürdő nyitva tartásához igazodik, egyaránt szolgálja az orosháziakat, és a városunkba érkező turistákat is – emelte ki az alpolgármester, emlékeztetve, a járat indításáról május 22-i ülésén határozott a képviselő-testület.

Az új járat augusztus 31-ig áll az utazóközönség rendelkezésére, működtetője a DAKK Zrt., amely pályáztatás útján nyerte el a feladatot. A jegyár 235 forint, a 6 év alattiak felnőtt kíséretében ingyen utazhatnak, a bérlet, és az utazási kedvezmények (pl. diákigazolvány) erre a járatra nem érvényesek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.