- hirdetés -

Rendezvények, pályázatok, szakmai konferencia – ülésezett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF).

A kábítószer-ellenes világnap alkalmából a KEF Szenvedéllyel a sportért címmel június 26-án, 10 órától kipróbálási lehetőséggel egybekötött sportbemutatókat tart az Árpád-kertben – hangzott el a KEF legutóbbi, szerdai ülésén. Cél a sport, – mint hasznos szabadidő eltöltés – előtérbe helyezése, mert a sportoló fiatal szabálykövető, figyelemmel van másokra és tisztában van azzal, hogy minden döntésének következménye van.

A rendezvényen lehetőséget teremtenek a biztonságos szórakozás szabályainak megismerésére is, hisz itt a nyár, a fesztiválok és a bulizások ideje. A KEF valamennyi tagszervezete feladatot vállalt a rendezvény lebonyolításában pl. drogtotó kitöltése, tanácsadás, részegséget szimuláló szemüveg kipróbálása stb.

Szó esett a KEF koordinációs pályázatáról is. Elhangzott, 700 ezer forintra pályáztak a Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézetnél, a döntés a napokban várható. Nyertes pályázat esetén a KEF két tapasztalatcsere látogatást tesz a kalocsai női büntetés-végrehajtási intézetbe és a Rákospalotai Javító Intézetbe, szakmai kerekasztal megbeszéléseket, KEF értekezleteket, továbbképzéseket, egészségfejlesztő módszerek megismertetését célzó konferenciát szerveznek.

A tagszervezetek által beadott pályázatok is terítékre kerültek. Az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata 3 pályázatot nyújtott be, melyből szenvedélybetegek és családtagjaik számára családterápiát, fiatalok számára céltaláló tréninget, önismereti foglalkozásokat és művészetterápiás csoportot, a szülők számára felvilágosító foglalkozásokat kívánnak tartani. A Mi-Értünk Egyesület a Családok Átmeneti Otthonával közösen Játék határokkal címmel indít programot a fiatalok számára. A GYIÖK is eredményhirdetésre vár, közösségfejlesztő, szabadidő hasznos eltöltésére irányuló rendezvénysorozatot pályázott meg.

Az első félévben zajló programok értékelése is a napirendek között szerepelt. Dávid Zoltán KEF elnök sikeresnek ítélte az eddig megtartott rendezvényeket, így például a tapasztalatcsere látogatásokat az Aszódi Javítóintézetbe és a Ráckeresztúri Rehabilitációs Intézménybe, ahol betekintést nyerhettek az ott folyó munkába. Tájoló címmel megjelent a KEF szakmai kiadványa is, mely az Orosházán elérhető segítségnyújtó helyekről ad tájékoztatót, valamint nagy érdeklődés övezte a Szenvedély és művészet konferenciát is. Az ülés végén elhangzott a KEF tagjai csütörtökön „Herbál para” címmel Budapesten, egy szakmai találkozón vesznek részt, melynek fókuszában az új pszichoaktív szerek állnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.