- hirdetés -

Kártyás vásárlásnak minősül, így a befizetőknek ingyenes a bankkártyával történő csekkbefizetés júniustól a postákon, az eddigi költséges készpénzfelvételi tranzakció helyett. Orosházán, 4 postán is adott ez a lehetőség.

Bankkártyás csekkbefizetés felirattal ellátott matricával találkozhatunk azokon a postákon, ahol már lehetőség van bankkártyával történő, készpénzfelvételi díjtól mentes csekkbefizetésre. Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója június 5-én tartott sajtótájékoztatón ismertette: eddig csaknem 1700 postán telepítettek több mint 3500 új POS-terminált. A nyár végéig a teljes postai hálózatot felszerelik, ami a 2700 postán több mint 5700 terminál telepítését jelenti – adta hírül az MTI.

A bankkártyával fizetők a csekk összegétől függően 500-700 forintot is megtakaríthatnak (Fotó: Zavada Andrea)
A bankkártyával fizetők a csekk összegétől függően 500-700 forintot is megtakaríthatnak (Fotó: Zavada Andrea)

Apáti-Tóth Kata a Magyar Posta Zrt. szóvivő lapunk megkeresésére elmondta: Orosházán négy postán: az Eötvös téri 1-es, az Iskola utcai 3-as, valamint a gyopárosfürdői és szentetornyai postán is adott a feltétele a kártyás befizetésnek. Hangsúlyozta jelenleg csak a csekkbefizetés során biztosítják az ingyenes kártyás vásárlási lehetőséget. Várhatóan az év végére a többi postai szolgáltatás igénybevétele esetén is megteremtik a feltételeit a kártyás vásárlási tranzakció lehetőségének, legyen szó levélfeladásról vagy kiskereskedelmi termék vásárlásáról.

Tavaly csaknem 220 millió csekket fizettek be az ügyfelek a postákon mintegy 2200 milliárd forint értékben. A felnőtt lakosság 85 százaléka szokott csekket befizetni, jelentős az igény erre a szolgáltatásra, ezért a Magyar Posta fontosnak tartja ennek megújítását. Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón elmondta: a bankkártyával fizető ügyfelek a csekk összegétől függően 500-700 forintot is megtakaríthatnak egy-egy befizetésnél.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.