- hirdetés -

Pedagógusnap alkalmával a városi ünnepségen elismeréseket adtak át a nyugdíjba vonuló és kiemelkedő teljesítményt nyújtó óvónőknek, tanítóknak, tanároknak.

Dávid Zoltán polgármester az egyik legszebb, de rendkívül nehéz foglalkozásnak nevezte a pedagógusokét. – A felelősség hatalmas, hiszen Önök azok, akik átadják a tudást a következő generációknak, akik példaként állnak előttük a mindennapokban. Önök azok, akiknek tanítása egy életre elkísér mindannyiunkat.

Lelkesítenek és erőt adnak

Válhatunk bármivé az életben, az alapokat, amikre aztán építkezünk, Önöktől kapjuk! Bizony, tanításukból sokszor csak utólag értünk, és hálát is sokszor csak utólag érzünk. … Hiszem, hogy Orosháza pedagógusai utat mutatnak. És hiszem, hogy városunkban nagyon sok szenvedélyesen lelkes pedagógus van, akik összefogva a gyerekekkel, és szülőkkel rengeteg örömet okoznak, lelkesítenek és erőt adnak – mondta a polgármester. Úgy fogalmazott, a jó pedagógus optimista, kissé idealista, mert hiszi, hogy képes a világot szebbé és jobbá tenni.

Cs..
Példaként állnak előttünk a mindennapokban (Fotó: Rajki Judit)

Az ünnepi műsort a Czina iskola diákjai adták, Kis Valéria felkészítésében, továbbá Nagy Imola hegedűjátékát hallhattuk, felkészítője Hoffmann Ágnes, zongorán közreműködött Lestyán Mihályné.

Nyugdíjba vonulásuk alkalmával Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetést kapott Halász Éva, Csernainé Erőss Ella és Csöntörné Szántó Zsuzsanna.

Halász Éva óvónő közel négy évtizedes lelkiismeretes szakmai, pedagógiai munkája elismeréseként vehette át az emlékérmet. Fáradhatatlan ember, mindig az újat kereste. Folyamatosan képezte magát, tudatosság, következetesség jellemezte. A kollégák, szülők tiszteletét egyaránt élvezte.

Csernainé Erőss Ella hegedűtanár a gyermekek generációinak zenei neveléséért végzett, 40 éven át tartó szakmai munkája és meghatározó színvonalú hegedűtanári tevékenysége elismeréséül vehette át az emlékérmet.

Csöntörné Szántó Zsuzsanna a pedagóguspálya iránti erős elkötelezettsége, szakmai felkészültsége, pedagógiai munkássága elismerésül kapta az emlékérmet.

Kiemelkedő, több éven át tartó oktató-nevelő pedagógiai tevékenységük tiszteletéül a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnökének elismerő oklevelében részesült az orosházi tankerület hét pedagógusa: Seres Erzsébet és Tornyainé Kovács Julianna a Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium pedagógusa, Justyákné Kiss Ágnes az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Székhelyintézményének igazgatóhelyettese, Kissné Tarján Katalin az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Rákóczitelepi Tagintézményének vezetője, Kiss Valéria az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Czina Sándor Tagintézményének pedagógusa, Kardosné Bánhidi Éva a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgató-helyettese és Szénási Anikó a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola zenepedagógusa. Az elismeréseket az elnök nevében Szűts Gézáné tankerületi igazgató adta át.

A Ruhmann Imréné-díjat Révész Józsefné nyugdíjas óvodapedagógus kapta, 36 éves szakmai, 21 éves óvódavezetői gyakorlati idővel, 10 évnyi szakértői tevékenységgel a keresztyén óvodai programok terén. Nyugdíjba vonulása (2008) óta is folyamatosan dolgozik, hittantanárként és óvodai szaktanácsadóként.

A díjat Herjeczkiné Ruhmann Csilla alapította édesanyja, az egykori óvodapedagógus, óvodavezető emlékére az óvodapedagógusi pálya elismerésére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.