- hirdetés -

Az elmúlt két hét nyár eleji kánikulát hozott, sokan választották kikapcsolódásnak a fürdőket. Orosházán vasárnap rengeteg autó állt a fürdő melletti utcákban és a parkolók is tömve voltak. De mi volt az elmúlt két évben ilyenkor?

Az autók számából úgy tűnt, rengetegen vannak. Megkértük Gyopárosfürdő vezetését, küldjenek számokat, mennyien voltak az utolsó két hétvégén. Arra is kíváncsiak voltunk, az elmúlt két évben ezeken a hétvégéken hogyan alakult a látogatói létszám.

Válaszában Benkő Ferenc, a fürdőt is üzemeltető Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt vezérigazgatója elküldte a kért adatokat.
– A fürdő látogatottsága nagyban függ az időjárástól, ami idén eddig kegyes volt hozzánk. Rengeteget süt a nap, ami a látogatószám növekedését is magával hozza. A május 22-i nyitás óta folyamatosan üzemel a strand minden eleme, és a hétvégéken szerencsére sokan járnak hozzánk pihenni. Az adatok azt mutatják, hogy a látogatók kétharmada vidékről vagy külföldről érkezik Gyopárosra – mondta Benkő Ferenc.

Nézzük a számokat

2013. május utolsó hétvégéjén összesen 728 fő váltott jegyet a fürdőbe, ebből 132 volt orosházi. 2014-ben pedig 816-an strandoltak ekkor, ebből 189 volt orosházi. Idén május utolsó hétvégéjén 1408-an látogattak ki a fürdőbe, köztünk 502 orosházi volt. A szám tehát emelkedő tendenciát mutat.

Ez még inkább igaz, ha június első hétvégéjét nézzük. 2013-ban 628 látogató volt, ebből orosházi 197 fő. 2014-ben volt egy nagy ugrás, 2725 fő választotta kikapcsolódásnak a strandot, 882-en Orosházáról. Az elmúlt hétvégén pedig 2767 belépőt adtak el a fürdőben, ebből 952 személy volt orosházi. Megtudtuk, hogy az adatsor a szállodai és egyéb belépőszámokat nem tartalmazza, így azok 10-15 %-al magasabbak.

Kártyákkal olcsóbb a fürdés

– A tendencia örömteli, reméljük, hogy a jó idő kitart a nyár egészében. Az orosháziaknak és a kistérségben lakóknak is érdemes kilátogatni a fürdőbe, hiszen jelentős kedvezményt kapnak a belépő árából. Az orosháziak 50 %, a kistérségiek 30%-al olcsóbban juthatnak belépőhöz, ha kiváltják az egyébként ingyenes, erről szóló kártyát – tette hozzá Benkő Ferenc.

A kedvezménykártyákról bővebben itt lehet olvasni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.