- hirdetés -

Az orosházi Zsiga József dobogós helyezéssel tért haza a szauna-világbajnokság kvalifikációs versenyéről. A megmérettetést második alkalommal rendezték meg május 28-31. között a debreceni Aquaticumban. 

A Sauna WM – Grand Prix Hungary-ra, az év legrangosabb versenyére az ország minden pontjáról érkeztek szaunamesterek, sőt Ausztriából és Szlovákiából is. Egri Csaba főszervező elmondta, a megmérettetés rangját az is emelte, hogy csapatban és egyéniben is kvalifikálni lehetett a németországi világbajnokságra. Csapatban, illetve szinkronban az első helyezett, egyéniben az első két hely jelentette a kijutó helyet.

Rangos versenyen mutatkozott be az orosházi Zsiga József szaunamester
Rangos versenyen mutatkozott be az orosházi Zsiga József szaunamester

– Gyopárosfürdő jóvoltából lehetőségem volt megméretni magam ezen a profin megrendezett derbin, ahol első nekifutásra a Viking produkciómmal a 3. helyezést sikerült elérnem – nyilatkozta Zsiga József szaunamester. – A helyezéseket a közönségszavazatok 30 százalékban, a zsűri véleménye 70 százalékban határozta meg. Óriási büszkeséggel tölt el, hogy a vasárnapi döntőn produkciómat a közönség első helyre hozta ki – emelte ki.

A verseny első, szakmai napján az indulóknak lehetőségük volt gyakorolni, próbálni és ismerkedni a hellyel, a vendégekkel. A másnapi csapatversenyen 4 páros mérte össze tudását. Szombaton volt az első igazi megmérettetése az orosházi szaunamesternek, óránkénti leosztásban, összesen 12 felöntést nézhettek végig az érdeklődők. A vasárnapi döntőn 11 izgalmas produkciót láthattak a vendégek, köztük Zsiga Józsefét is, aki végül a dobogó harmadik fokára állhatott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.