- hirdetés -

Július 8. a végső időpont. Aki eddig ráköt az új hálózatra, mentesül a talajterhelési díj megfizetése alól. Aki nem köt rá, sokat fog fizetni. Nagyon sokat.

Bő egy hónapig biztosít még az önkormányzat lehetőséget arra, hogy minél szélesebb körben kössenek rá az orosháziak a megépült városi szennyvízcsatorna hálózatra. Mint ismert, a már csatornázott területeken azon ingatlan-tulajdonosok, akik számára műszakilag elérhető a szennyvízhálózat, de nem kötnek rá, talajterhelési díjat kötelesek fizetni.

Egy példával szemléltetve a mentesség jelentőségét:

Orosházán 1 köbméter elfogyasztott víz után 1.800 forint talajterhelési díjat kell fizetni, ha nem kötnek rá a kiépített szennyvízcsatornára. Ha feltételezzük, hogy egy négytagú család évi vízfogyasztása 100 köbméter, a talajterhelési díj – ha nem kötöttek rá – 180 ezer forint.

(A talajterhelési díj megfizetése kötelező, köztartozásként behajtható.)

Az önkormányzat korábban már módosította rendeletét azért, hogy ösztönözze a rákötéseket, és a talajterhelési díj megfizetési kötelezettsége alól való mentességet kiterjesztette mindazokra, akik július 8-ig rákötnek a rendszerre.

A megújult csatornahálózat és a korszerű szennyvíztisztító telep megépülésével minimálisra csökken a szennyvíz okozta környezetszennyezés, javul a felszíni és a felszín alatti vizek minősége, összességében a lakosság életminősége, valamint nő a csatornával ellátott ingatlanok értéke.

A csatornarákötéssel kapcsolatos kérdésekre az ALFÖLDVÍZ Zrt. a 06/68/411-199-es telefonszámon ad tájékoztatást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.