- hirdetés -

Csendéletek, tájképek, amelyek szeretetet, melegséget árasztanak. Ahogy a kamaratárlat megnyitóján elhangzott: a képek magukért beszélnek, nem kell róluk mesélni. A Városházi Galériában augusztus 5-éig Hopka Margit képeit láthatják az érdeklődők.

Szinte szűknek bizonyult a Városházi galéria a sok érdeklődő miatt, amikor az orosházi festő kiállítását nyitották meg május 28-án. Hegedűn közreműködött a művészeti iskola két növendéke: Benkő Kata és Kecskeméti Laura, Csernainé Erős Ella tanítványai.

Festőtársak, barátok, ismerősök voltak jelen, hogy együtt örüljenek a Hopka Margit festette képek előtt. Koszorús Oszkár helytörténész derűs megnyitója csak erősítette azt a szándékot, hogy az érdeklődők az élet szépségeit csodálják, az alkotások révén rácsodálkozzanak a természet szépségére.

Koszorús Oszkár méltatta Belankáné Hopka Margit alkotásait (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Koszorús Oszkár méltatta Belankáné Hopka Margit alkotásait (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hopka Margit utóbbi években festett képeinek témája jobbára csendéletek, tájképek, amelyek a természet szeretetét tükrözik. Elhangzott: van, amikor közvetlen élmény alapján fest, máskor vázlatot készít, megint máskor fotó alapján dolgozik.

Megtudtuk, hogy az utóbbi 15 évben bontakozott ki a festészet terén, a ’90-es években a művészeti iskola felnőtt csoportjába is beiratkozott, bizonyítandó nyitottságát, elhivatottságát. Az orosházi festők egyesületének tagja, de országos fórumokhoz is kötődik, több kiállításon mutatkozott már be. Most 30 képpel állt az orosházi közönség elé.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.