- hirdetés -

Egy kamionnyi kupakra lenne szüksége Mátyás Zsófinak ahhoz, hogy járni tudjon.

A miskolci 2,5 éves Mátyás Zsófikának egy csecsemőkori agybénulás miatt a mozgásért felelős agyrésze elhalt. Emiatt önálló mozgása még csak a kúszás. Barcelonában szeretnék megműtetni idén ősszel, amit el is vállalt egy orvos, az operáció azonban másfél millió forintba kerül, a szülők nem tudják ezt az összeget előteremteni. Sokan összefogtak a családért, műanyag kupakokat gyűjt szinte az egész ország, Orosháza is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Zsófika és anyukája - egyetlen esélyük a műtét (Fotó: F.Kaderják Csilla)
Zsófika és anyukája – egyetlen esélyük a műtét (Fotó: F.Kaderják Csilla)

– A facebookon találkoztam Zsófi történetével, a Kórház Büfé vezetőjével, Bencsik Anikóval egyeztettünk, férje plakátot készített, amit a Táncsics gimnáziumban és a büféjükben helyeztünk el. Március vége felé kezdtük el a gyűjtést, és május 10-én vasárnap vittük el a családnak az addig összegyűlt kupakokat – tájékoztatott Karácsonyi Beáta. – Mindenkinek nagyon köszönjük az eddigi segítséget. Azt gondolom, hogy Zsófikának hatalmas előrelépés lesz a műtét. Látva a kislányt kúszni, úgy, hogy közben mosolygott, vidám és felszabadult volt könnyeket csalt a szemünkbe. Tanultunk Zsófitól – emelte ki Beáta.

Továbbra is várják a kupakokat, melyek leadhatók a Kórház Büfében, a Táncsics Mihály Gimnáziumban a 11/8 osztály nevére, illetve a Vakkantó Kutyaboltban (Töhötöm utca) Karácsonyi Beáta nevére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.