- hirdetés -

A tavalyi nagy sikerű esemény után idén is halloweeni édességgyűjtő eseményt rendezett Rizmayer Anita és Hajba Gábor. Habár az időjárás nem kedvezett a programnak, a 350 regisztrált emberből 180 gyermek így is megjelent Rákóczitelep utcáin, hiszen ha esik, ha fúj, ők cukorkát jöttek gyűjteni. Az október 31-i eseményt ebben az évben már sokan támogatták is, a Virág Söröző rémisztő kertje mellett pedig az OrchidArt is egy félelmetes udvarban várta a jelmezbe bújt gyerekeket.

Amikor Rákóczitelepet is elérte az eső, közel 200 embert próbáltak az udvaron található féltető alá hívni, azonban lehetetlen volt. Mindennek ellenére a gyerekek kedve felhőtlen maradt, és boldogan indultak cukorkát gyűjteni – mesélte Hajba Gábor, az esemény egyik főszervezője. A program elején Gábor családi házának udvarában gyülekeztek. A tavalyihoz hasonló díszítés azonban nem működött, a szél ebben a tekintetben ellenségnek bizonyult. A térképek kiosztása előtt viszont mindenki kellő energiát gyűjthetett, a szervezők zsíros kenyeret és teát osztottak a résztvevőknek.

– A hangulatból semmit nem vett el az időjárás. A regisztrált 350 főből pedig közel 200-an meg is jelentek jelmezben, hogy édességet gyűjtsenek. Idén összesen 19 ház csatlakozott a programhoz, akik szintén kitettek magukért, hiszen a szél ellenére kidíszítették a kerítést, a falakat. Mindemellett rengeteg támogatónk is volt, akik kenyérrel, dekorációval, cukorkával segítettek, hogy az esemény minél színesebb legyen – emelte ki Gábor.

Habár az indulás helyszíne nem tudott ijesztő díszbe borulni, útközben az OrchidArt udvara, majd a végállomásként szolgáló Virág Söröző kertje mindenkit kárpótolt rémisztő dekorációjával. A kreatív alkotók, az OrchidArt közössége arcfestést is készített az érdeklődőknek, emellett az általuk készített termékeket is bemutatták.

– Szájhagyomány útján terjedt a hírünk: „Itt a legrémisztőbb a dekor!” – mesélte Varga-Tóth Kitti. – Az udvar eldugott részére került egy banya, aki az édességeket őrizte az üstben. Vele szemben „a haláli selfie pont” a temető ölelésében. A hozzájuk vezető úton a zombik árka mellett vezetett az út, melyek tényleg egy gödörbe voltak helyezve, az út pedig egy pallón haladva vezetett tovább. A legnagyobb elismerések számunkra a meglepett felnőttek gyermeki rácsodálkozásai voltak – tette hozzá.

A gyerekek között a legnépszerűbb jelmezek idén is a boszorkány és zombi voltak, előfordult azonban olyan is, aki űrlénynek öltözve járta az utcákat szüleivel. Hajba Gábor elárulta, jövőre már egy más helyszínen tervezik megvalósítani az eseményt, családi házuk udvara ugyanis már nem elég nagy. – Habár a magyar köztudat nehezen fogadja be ezt az ünnepet, az érkező családok nagyon élvezik, és mi éppen ezért találtuk ki egy évvel ezelőtt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.