- hirdetés -

Az országos bajnokságon remekelt az orosházi búvárúszó, de nem tud kiutazni Kínába. Csapattársa, Fehér Benjámin is rajthoz állt, remekül versenyzett.

Egerben rendezték május 23-24-én a búvárúszók idei egyik legfontosabb hazai versenyét, a Felnőtt Országos Bajnokságot. A versenyen az összes magyar uszonyos úszó klub képviseltette magát, így versenyzőinknek erős mezőnyben kellett helytállni. Ezen a versenyen lehetett utoljára kvalifikálni az idei, kínai felnőtt világbajnokságra. Az Eötvös DPSE Búvárszakosztályát két versenyző, Károlyi Csilla és Fehér Benjámin képviselte, a többiek betegség és anyagi források hiánya miatt nem tudtak részt venni a versenyen.

Fehér Benjámin egyéni csúcsokat javított, világbajnoknőnk pedig három versenyszámban indult, és három ezüstéremmel zárt, mellyel jogosultságot szerzett a vb-n való részvételre.

– Sajnos nem sikerült egy számban sem a dobogó legfelső fokára állnom, habár minden alkalommal kicsin múlott – mondta az OrosCafénak Károlyi Csilla. – Az 50 métereken úszott teljesítményemmel kimondottam elégedett vagyok, közel jártam a legjobb időeredményeimhez. Mivel több számban is a legjobb kettőben tudhatom magam Magyarországon, így utazhatnék a vb-re, azonban erre most nincs lehetőségem a magas részvételi költségek miatt. Idén szakosztályunk minimális sporttámogatást kapott, így még a hazai versenyeket is önköltségesen kell, hogy megoldjuk. Szomorú vagyok, hogy több mint tíz év válogatottság után először fordul elő, hogy nem tudok részt venni világversenyen. Ettől függetlenül továbbra is keményen készülök, hogy a decemberi rövidpályás országos bajnokságon az ezüstöket aranyra válthassam – fogalmazott a búvárúszó.

Eredmények:

50 m búvárúszás: Károlyi Csilla 2. hely
50 m felszíni úszás: Károlyi Csilla 2. hely
200 m felszíni úszás: Károlyi Csilla 2. hely

200 m uszonyos gyorsúszás: Fehér Benjámin 6. hely
100 m felszíni úszás: Fehér Benjámin 7. hely
50 m uszonyos gyorsúszás: Fehér Benjámin 8. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.