- hirdetés -

Fehér Zsófia révén két bronzérem, valamint egy ötödik helyezés az országos asztalitenisz bajnokságról.

Szekszárd adott otthont május 23-25. között az országos serdülő és ifjúsági bajnokságnak, ahol a várakozásnak megfelelően szerepeltek a PET-BAU ASE versenyzői – tájékoztatott Séllei Zoltán technikai vezető.

Ifjúsági vegyes párosban a Kovács Gábor (BVSC) – Fehér Zsófi duó a nyolc közé jutott, ahol vereséget szenvedtek a későbbi ezüstérmes András – Harasztovics kettőstől, így az ötödik helyet szerezték meg. Lány párosban Zsófi oldalán Nagypál Csillával (Jászkun Volán) sorra vette az akadályokat, a döntőbe jutásért az Imre Leila (Kecskemét) Orosz Sára (Sopron) párostól 3-2 arányban kaptak ki, a döntő játszmában 12-10 arányban, ami bronzérmet eredményezett. Érdekesség, hogy Leilával nyertek ezüstérmet két hete Spanyolországban, míg Sára az állandó páros partnere a felnőtt ranglista versenyeken. Ebben a versenyszámban a Séllei  Anett – Domokos Fanni (Statisztika) alkalmi egység a nyolc közé jutásért kapott ki, ami megfelelt a várakozásnak.

A ifjúsági egyes a sorsolás alapján Zsófi számára nagyon nehéznek ígérkezett, mivel egy ágra került válogatott társaival Hartbrich Leonival (Szekszárd) és Imre Leilával. A főtábláról indulva Laskai (Nyíregyháza) 4-0, Szalai (Hévíz) 4-1, Szabó Kíra (Postás) 4-3 elleni győzelmekkel a négy közé került, ahol Imre Leila állította meg 1-4, ezzel a versenyen a második bronzérmét nyerte meg teljesítve a szakvezetés elvárásait.

Ebben a versenyszámban Benkő Anett szintén a főtábláról rajtolva a nyolcad döntőben vérzett el, míg Séllei Anett a csoportból felkerülve az első fordulóban kapott ki.

Serdülő párosban Szász Rita a Statisztikás Domokossal a főtáblán a második fordulójáig jutott, míg egyéniben a csoportból továbbjutva a 16 közé játszhatott Füle Katával (Kecskemét) a papírforma szerint ellenfele jutott tovább. A még újonc korú Varga Bernadett csoport harmadikként jutott értékes ranglista pontokhoz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.