- hirdetés -

A virágok festője a lelkek zenésze is – mondhatjuk azok után, hogy közel kétszáz embert tudott megszólítani képeivel Ilovszky Béláné. Irénke néni születésnapi évfordulós tárlata minden májusban jelentős társasági esemény is, hiába teltek el évek a halála óta.

A család és a szervezők ebben az évben olyan képeket is a közönség elé tártak, amelyek nem, vagy ritkábban voltak kiállítva az eddigiekben. Így aztán a szép virágok látványa, az édes sütemények illata és íze – amelyeket Irénke néni emlékére, az ő szokását megidézve hozott a család, nos, mindez közelebb hozta egymáshoz a jelenlévőket. A művelődési központ színháztermi előcsarnokában 50-nél is több kép várja az érdeklődőket. Aki betér, a szépben, az élet értelmében, derűjében való hittel távozhat. (Megtekinthető június 17-ig.)

A nyugalom árad a képekből (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A nyugalom árad a képekből (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Megnyitó beszédében május 22-én Koszorús Oszkár örömének adott hangot, hogy újra ő kapta ezt a felkérést, hiszen gyakran nyitotta a Mama kiállításait. Ilovszkyné portréját „megfestve” szorgalmát, életszeretetét emelte ki.

A kiállítás megnyitón a református iskola növendéke, Bánfi Bendegúz mondott verset (felkészítő: Víghné Pintér Lilla), gitáron játszott a művészeti iskolából Kummer Roland és Szikora Máté (felkészítő: Felföldiné Tóth Erika).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.