- hirdetés -

Szombaton ismét birkózókkal telt meg a Megyeri úti Jégcsarnok Budapesten, orosháziak is szőnyegre léptek.

A serdülő korcsoport utolsó félévi versenyét, a Kötöttfogású Magyar Bajnokságot rendezték meg. A versenyen 134 induló mérlegelt, Orosházáról heten vívták ki az indulás jogát, végül hatan utaztak el.

Orosházi szempontból jól indult a verseny, hiszen mindenki sorra nyerte a mérkőzéseit, és a főágon bekerült a legjobb négy közé. Az elődöntők aztán már felemásra sikerültek: 38 kg-ban Zatykó Szilveszter és Lakatos Angelo egymással birkózott a döntőbe jutásért az előbbi sikerével. 46 kg-ban Rácz Richárd egy ponttal kapott ki 6-5-re. Szél Anna 54 kg-ban ezt a mérkőzését is megnyerte, így bejutott a döntőbe, míg 69 kg-ban Bojtor Gellért és 85 kg-ban Garami Erik is szoros vereséget szenvedett, így a harmadik helyért birkózhattak tovább. Rácz Richárd, Garami Erik és Bojtor Gellért is simán hozták a bronzmérkőzésüket, ezzel a dobogó harmadik fokára állhattak fel. 38 kg-ban Lakatos Angelo vereséget szenvedett, így az V. helyen végzett.

Az orosházi csapat a magyar bajnokságon (Fotó: OSBK)
Az orosházi csapat a magyar bajnokságon (Fotó: OSBK)

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójából megtudtuk, hogy a döntők nem alakultak jól, hiszen mind a két versenyzőnk kikapott. Szél Annától egyébként ez is kiváló teljesítmény, hiszen ebben a korosztályban a lányok már nem vállalják a versenyzést a fiúk között, főleg nem kötöttfogásban.

Eredmények:
38 kg Zatykó Szilveszter II. hely, Lakatos Angelo V. hely
46 kg Rácz Richárd III. hely
54 kg Szél Anna II. hely
69 kg Bojtor Gellért III. hely
85 kg Garami Erik III. hely.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.