- hirdetés -

 Az orosházi vállalkozókat tájékoztatták az új pályázati lehetőségekről. Előnyben a kis- és középvállalkozások.

GINOP Road Show néven indult megyei előadássorozat csütörtök délelőtt Orosházán a Békés Megyei Önkormányzat és a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésben.

Az előadások elsősorban a gazdasági szereplőknek és vállalkozóknak szólnak, nekik kívánják eljuttatni azokat a pályázati információkat, amik a következő évek tevékenységét meghatározzák.
– A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban csak ebben az évben 843 milliárd forintra lehet pályázni országosan. Átfogó képet szeretnénk nyújtani a vállalkozásoknak, hogy fel tudjanak készülni erre a pályázati időszakra. Ezzel új munkahelyeket teremthetünk, amivel Békés megye népességmegtartó ereje is növekszik – mondta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke.

Keller Péter a pályázatok szerkezetéről is beszélt (Fotó: Zentai Péter/Békés Megyei Önkormányzat)
Keller Péter a pályázatok szerkezetéről is beszélt (Fotó: Zentai Péter/Békés Megyei Önkormányzat)

A GINOP keretében megjelenő pályázati felhívások típusairól, jellemzőiről, azok ütemezéséről Keller Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezető-helyettese beszélt. Elmondta, az Európai Bizottság elfogadta a GINOP programot, így most már a kormányzat meghirdetheti a pályázati konstrukciókat, ennek előkészítése zajlik jelenleg.

– A Magyarországra 2014-2020 között érkező források túlnyomó részét a gazdaságfejlesztésre csoportosítják, ez több mint 35 %-os részarány, ami árfolyamtól függően 2700-2800 milliárd forintot jelent – mondta a hallgatóságnak Keller Péter. Hozzátette, a Területfejlesztési Operatív Program (TOP) is tartalmaz gazdaságfejlesztési pénzeket, ebből a két nagy programból jelentős összeg érkezik majd a gazdaság fejlesztésére Békés megyébe is.

Keller hangoztatta, a program nagy részben a kis- és középvállalkozások fejlesztését célozza, elsősorban a munkahelyteremtésre koncentrálva. Elsősorban vissza nem térítendő támogatások lesznek, amik nagyon kedvezőek ennek a szektornak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.