- hirdetés -

Az orosházi versenyzők bebizonyították, hogy nem csak küzdelemben vannak a világ legjobbjai között, hanem formagyakorlatban is.

Május 16-án rendezték meg a Shidokan Karate Világbajnokságot (kataban, full-kontakt kesztyűs és pusztakezes küzdelemben) Budapesten, a Sportkastélyban. A versenyen 24 ország képviseltette magát, többek között Japán, Ausztrália, Egyesült Államok. Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület az IBK Hungary válogatott színeiben kataban (formagyakorlat) Olasz Attilát, Gottfried Sándort és ifj. Zsiga Zsoltot indította a nagyon erős mezőnyben.

Az újdonsült vb ezüstérmes, Ifj. Zsiga Zsolt (Fotó: OKKSZK)
Az újdonsült vb ezüstérmes, Ifj. Zsiga Zsolt (Fotó: OKKSZK)

A férfi kataban harmincan versenyeztek, két körben két szabadon választott formagyakorlattal kellett megmutatniuk felkészültségüket. Ifj. Zsiga Zsolt a 2. helyen, míg Gottfried Sándor az 5. helyen végzett. Olasz Attilának nem sikerült bejutnia a második fordulóba, a legjobb 10 közé.

– Ezzel a sikerrel orosházi versenyzőink bebizonyították, hogy nem csak küzdelemben vannak a világ legjobbjai között, hanem formagyakorlatban is. Minden sportolónk határozott, jól felkészült állapotban versenyzett. Fantasztikus sikernek számít, hogy Zsolt a versenyen többek között Tóth Attila világbajnokot, hatszoros Európa-bajnokot előzte meg – tudtuk meg shihan Zsiga Zsolt vezetőedzőtől.

A következő nagy megmérettetés a berlini Kyokushin Európa-Bajnokág, ahol Rábai Gábor és ifj. Zsiga Zsolt képviselik majd Magyarországot.

Az orosházi egyesület köszöni a támogatóknak: Orosháza Város Önkormányzata, Molnár Béla társadalmi elnök, Simonka György országgyűlési képviselő, Arteus Capital, Warnex Innovációs Zrt., Try-Béta Kft., Üvegvilág Kft., Zalai Mihály megyei közgyűlési elnök, Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt., Oros-Security Kft., Nemes Béla búvárúszó edző, Orosházi Média Kft., Rádió 1.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.