- hirdetés -

Már csak néhány napunk van benyújtani személyijövedelemadó-bevallásunkat. A hatóság is készül, hosszabb lesz az ügyfélfogadási idő Orosházán is.

2015-ben is május 20-a a személyijövedelemadó-bevallások leadási határideje. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatása szerint május 10-ig mintegy 1,7 millió bevallás érkezett meg az adóhatósághoz, miközben idén is közel 4,5 milliót várnak, azaz – akárcsak az elmúlt években – ezúttal is sokan az utolsó napokra hagyják az elkészítését.

Ami már kitűnik: most is sok a hiba a bevallásokban, ezért azt javasolják: érdemes használni a NAV honlapján elérhető általános nyomtatványkitöltő programot. Az szja 1+1%-áról is május 20-ig lehet rendelkezni, a támogatható szervezetek a hatóság honlapján szerepelnek.

A korábbi évek tapasztalata, hogy a bevallási határidő előtti napokban megsokszorozódik az ügyfelek száma, ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adóigazgatóságának ügyfélszolgálatain rendkívüli nyitva tartással várják az ügyfeleket. A NAV orosházi ügyfélszolgálatán (Szabadság tér 5.) május 15-én 8.00–16.00, május 19-én 8.00–16.00, május 20-án 8.00–18.00 óráig fogadják az ügyfeleket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.