- hirdetés -

Pályázik nyári gyermekétkeztetésre a város – a cél, hogy a nyári szünetben is naponta, ingyenesen jussanak főtt ételhez a rászoruló gyerekek.

A korábbi évek gyakorlatától eltérően idén már pályáznia kell az önkormányzatoknak az ingyenes nyári gyermekétkeztetés támogatásra. Ezért hívott össze a polgármester rendkívüli testületi ülést szerdán. Dávid Zoltán kiemelte, a lehetőséggel élni kell, hogy a lehető legtöbb nehéz helyzetben lévő család gyermekének jusson étel. A pályázatot a város – a képviselő-testület egyöntetű támogatása mellett – csütörtökön be is adta. Az önkormányzat vállalta, hogy 53 munkanapon keresztül napi egyszeri meleg étkeztetést biztosít a rászoruló gyermekeknek.

Támogatást a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő 1165 gyermek  30%-a, azaz 349 gyermek után igényelhet (2013-ban 176, 2014-ben 265 főnek tudott központi forrásból étkezést biztosítani az önkormányzat). Emellett azonban saját forrást is biztosít a város a célra, így további 50 gyerek támogatható és ennek tükrében ugyanennyi főre kérhető még pluszban állami forrás. Így tehát összesen 449 gyerek ehet a nyár folyamán egészséges, friss alapanyagokból készített meleg ebédet, ingyen. Ez 184 fővel több, mint az előző évben volt.

Országos szinten három milliárd forint költségvetési forrás áll rendelkezésre az ingyenes nyári étkeztetés támogatására, 400 millióval több, mint tavaly.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.