- hirdetés -

Hétvégén macskákkal telt meg a Táncsics iskola csarnoka. Fotósunk megörökített pár, és, nos, különleges cicát. Egyébként egy Maine Coon cica tarolt.

Orosházán rendezte meg az elmúlt hétvégén nemzetközi macskakiállítását a HungaroCat Egyesület. A kétnapos program keretében szép, és különleges macskákat nézhettek meg az érdeklődők. Sokan éltek is a lehetőséggel.

Szép és különleges macskákról szólt a hétvége Orosházán (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit
Szép és különleges macskákról szólt a hétvége Orosházán (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A Táncsics iskola sportcsarnoka adott helyet a kiállításnak – ez volt a hatodik az egyesület 2011-es megalakulása óta, városunkba először hozták el a macskakiállítást egyrészt, hogy a tenyésztők visszajelzéseket kapjanak, másrészt, hogy népszerűsítsék ezt a szép hobbit.
– A kiállításra 81 macskát neveztek, köztük brit rövid- és hosszúszőrűeket, perzsa és egzotikus rövidszőrűeket, Maine Coon, Ragdoll és Ragamuffin cicákat, Munchkin hosszú szőrűt, bengáli, kandai szfinx és don szfinx cicákat, sziámi, thai, keleti rövid szőrű, skót lógó fülű, skót álló fülű és házi cicákat, valamint Devon rexeket. Kiállítóink hazánkon kívül Romániából és Ausztriából érkeztek – tudtuk meg Dobi Ilonától, az egyesület elnökétől.

Minden évben a tavaszi kiállításon hirdetik ki az előző év legeredményesebb cicáit, az előző év tenyésztőjét és gazdiját, ezzel is elismerve munkájukat. – A kiállításon hagyományos bírálat és nyilvános bírálat zajlott, ez utóbbi keretében a (Hollandiából, Belgiumból és Lengyelországból érkezett) bírók fajtabemutatót tartottak a közönségnek, és mindkét nap kihirdették a 10 legszebb felnőtt (ivaros), kölyök és ivartalanított cicát. A hagyományos bírálat eredményhirdetésére (Best in Show) mindkét nap délutánján került sor. A felnőtt ringeket (nyilvános bírálat) és a Best in Show-t ugyanaz a Maine Coon cica, IC St. Carlino de Sol Rambó nyerte mindkét nap, tulajdonosa Kalocsáról érkezett – ismertette az elnökasszony.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.