- hirdetés -

A korábban megszokottól eltérően idén nem május elsején nyit ki a parkfürdő Gyopárosfürdőn. A kinti fürdőzés élménye ettől függetlenül adott lesz – az élményfürdő kinti medencéinek köszönhetően.

– Tapasztalataink szerint a májusi időszak nem igazán kedvez a szabadtéri fürdőzésnek, ezt támasztják alá az ország legtöbb fürdőjének szezonnyitási szokásai, időpontjai is – indokolta a döntést az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt-t április elseje óta igazgató Benkő Ferenc. – Ezért (követve az országos trendet, és saját tapasztalatainkat) hoztuk meg azt a döntést, hogy nem május elsején nyit a parkfürdő, hanem három héttel később, május 22-én. Ez eltér az eddigi évek gyakorlatától, de a szabadtéri fürdőzés lehetősége adott lesz május elsejétől. Ezen a napon az élményfürdő valamennyi kültéri medencéjét megnyitjuk, így lehet majd használni a sodrófolyosós medencénket és az óriáscsúszdát is – sorolta a vezérigazgató.

(archív fotó: Püspöki Zsolt )
Az elmúlt évek időjárása nem kedvezett a strandszezonnak, Benkő most az ellenkezőjében bízik (archív fotó: Püspöki Zsolt)

– A parkfürdőt azonban csak május 22-én nyitjuk ki, a tapasztalatok szerint ugyanis a májusi időszak nem igazán kedvező még a kültéri fürdőzésnek. Ezért nem kívánjuk a kültéri medencéket, különösen az uszodát üzembe helyezni, a vizet forgatni, annak az energiaellátását finanszírozni úgy, hogy az érkező bevételek nem fedezik a működési költségeinket – összegezte Benkő Ferenc.

Az élményfürdő kinti medencéi május elsejétől használhatók, erre a hétvégére különleges szauna szeánszokkal is kínálnak. A parkfürdő medencéi május 22-étől használhatók, ezen a napon ingyenes lesz a belépő – korlátozott számban, mindazoknak, akik regisztrálnak Gyopárosfürdő hivatalos Facebook oldalán. Tervek szerint regisztrálni még május 22-én is lehet a fürdő előterében kihelyezett terminálokon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.