- hirdetés -

25 éves születésnapját ünnepelte – stílusosan, szakmai nappal – április 10-én a Vasex Kft. A szakmai kiállítók és a látogatók minden eddiginél többen voltak, rengeteg újdonságot ismerhettek meg az érdeklődők.

Vélhetően nincs olyan orosházi, aki legalább egyszer ne vásárolt volna már a Vasex Kft üzletében. Az 1990. január 12-én alakult Vasex elődjének a Tropika Kft-nek már akkor is egyik tulajdonosa volt a mostani cégvezető.
– Nagyon sok a 25 év, ami eltelt a Vasex megalakulása óta. Nehezen tudtunk megkapaszkodni mint vállalkozók, a tagok, a munkavállalók folyton cserélődtek. Miután családi tulajdonba került a cég, sokkal nagyobb nyugalomban teltek az évek, és tanulva a vásárlóktól, tanulva a piactól építgettük vállalkozásunkat. Egy pici vastelepből kiindulva mára eljutottunk egy 16 ezer négyzetméteres áruházhoz, ahol 20 ezer terméket készletezünk – mondta Polyák János.

A cégvezető két embert említett, akik meghatározóak volt számára abban, hogy elérte a mostani szintet. Egyik az édesapja, aki keményen pályán tartotta, másik pedig egykori főnöke, az Állami Gazdaság főágazatvezetője, Nagy András, akiről elnevezték a cég telephelyén található tárgyalót is.

Polyák János ügyvezető mutat egy terméket az egyik érdeklődőnek a szakmai napon (Fotó: Rajki Judit)
Polyák János ügyvezető mutat egy terméket az egyik érdeklődőnek a szakmai napon (Fotó: Rajki Judit)

Az ünneplés mellett természetesen a szakma volt a főszereplő a Török Ignác utcai áruházban. Idén már a 12. Szakmai Napot tartották, ahol a Vasexnél forgalmazott termékek gyártói is jelen voltak.
– Idén 25 szakmai kiállító érkezett, ami előrelepés tavalyhoz képest. Sok szakmai újdonságot, technológiát és anyagot mutattak be, az érdeklődés pedig ezek iránt jelentős volt, sokkal több látogatónk volt, mint eddig bármikor.

Polyák János kérdésünkre elmondta, megérte a néhány évvel ezelőtt megkezdett profilváltás, amikor a lakosság irányába nyitottak.

A néhány száz forintos vásárlástól a több milliós beszerzésekig ki tudják szolgálni a vevőket, a vásárlások számát pedig egy év alatt megduplázták.

– A forgalom a tavalyihoz hasonló, de a megoszlása más. A lakossági forgalomban látunk előrelépést, úgy tűnik, több pénz jut felújításra és építkezésre. A nagyobb beruházásoknál más a helyzet. Az uniós pályázatok kifutottak, de az újakat még nem írták ki, ezért a nagy építőipari beruházások nem kezdődtek el. Várunk, reméljük a második félévben komoly elmozdulás lesz – mondta az ügyvezető, aki bízik abban, hogy a cég újabb 25 éve is hasonlóan sikeres lesz.

Játék az évfordulón

A Vasex Kft a 25 éves évfordulóra játékot is hirdetett. Várták azok jelentkezését, akik szintén 1990-ben indították vállalkozásukat, akik ekkor kezdtek dolgozni, ekkor születtek vagy éppen ekkor házasodtak. Közöttük értékes ajándékokat sorsoltak a szakmai napon.

A magánszemélyeknél 9 jelentkező volt, itt az 1990-ben született, most 25 éves Ambruzs László nyerte a fődíjat. A vállalkozás és intézmény kategóriában 3 regisztráció érkezett, a szerencsés nyertes a Czédula és Társa Bt. lett, a társaság 1990-ben jelentette meg a helyi Szuperinfó első számát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.