- hirdetés -

A fővárosban léptek szőnyegre az orosházi birkózók, majd a válogatott-programokon is bizonyíthatnak.

Április 12-én a Vasas sportcsarnokában rendeztek felnőtt birkózó rangsorversenyt, délelőtt kötött, délután szabadfogásban. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub négyfős csapattal érkezett a megmérettetésre. Szél Balázs a csapat legfiatalabb tagjaként elindult mind a két fogásnemben. A 74 kg-osok közt ügyes birkózással kötöttfogásban harmadik, szabadfogásban második lett. Kránitz Adrián szabadfogás 70 kg-ban szerzett bronzot, míg Sepeczán János ugyancsak szabadfogásban és 74 kg-ban zárt harmadikként. Antal Dániel (65 kg) nem ért el helyezést.

Az orosházi klub beszámolójából megtudtuk, hogy Szél Balázs versenyeredményei alapján meghívást kapott a junior szabadfogású válogatottal egy nemzetközi versenyre, amit Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban rendeznek a hétvégén. Ezt követően Horvátországba utazik a junior kötöttfogású válogatottal szintén egy nemzetközi versenyre.

Az orosházi Spartacus másik kiválósága, Szél Anna serdülőkorúként meghívást kapott a kadet női válogatott edzőtáborába Tatára. A héten zajló tábor érdekessége, hogy a magyar lányokon kívül többek közt Fehéroroszország, Németország, Lengyelország és Franciaország legjobbjai is ott vannak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.