- hirdetés -

A fővárosban léptek szőnyegre az orosházi fiatalok, akik végül a 10. helyen zárták az országos megmérettetést.

Budapesten, a Vasas Sport Club csarnokában rendezték meg szombaton az idei Diák Kötöttfogású Csapatbajnokságot. A megmérettetésre 22 csapat nevezett, de a reggeli mérlegelésre csak 18 érkezett meg. A sorsolásnál hat, hármas csoportot alakítottak ki a versenybírók, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub a „D” jelű csoportba került Tatabánya és Kertváros mellett. A tizenegy súlycsoportból csak nyolcban tudtunk kiállítani versenyzőt, a szabályok értelmében ez 4-0-ás pontozást jelent az ellenfélnek, így minden találkozót 12-0-ás különbséggel kezdtünk, ami több esetben végzetesnek bizonyult.

A Kertváros elleni találkozót egy ponttal veszítettük el, míg a Tatabányát fölényesen vertük. Ez azt jelentette, hogy csoport másodikként a 7-12. helyért folytathattuk a küzdelmeket. A Kaposvár ellen ismét fölényes győzelem következett, majd egy váratlan vereség a Püspökladány csapata ellen. A másik csoport második helyezettével, az UTE csapatával mérkőzhettünk meg a 9-10. helyért. Sajnos itt is vereséget szenvedtük, így a 10. helyen zártuk a csapatbajnokságot.

Az orosházi csapat tagjai: Török Zsolt, Zsurka Máté, Nagy Gergő, Molnár Tibor, Nagy Ferenc, Albert Viktor, Jochim Márk, Fekete Bence, Brebovszky Zoltán, Szücs Bence, Bács Béla, Ella Vivien.

A csapatbajnokság végeredménye:
1. Dorog; 2. ESMTK; 3. Diósgyőri BC; 4. Ceglédi VSE; 5. Haladás VSE; 6. Kertvárosi SE; 7. Ferencvárosi TC; 8. Püspökladányi NSE; 9. UTE; 10. Orosházi SBK; 11. Kaposvári SI; 12. Dévaványa; 13. Vasas SC; 14. Érdi Spartacus; 15. Tatabányai SC; 16. Dél-Zselic SE; 17. Soltvadkerti TE; 18. Dunaferr SE.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.