- hirdetés -

A vezetékek már a föld alatt vannak, most jön a helyreállítás. Először ideiglenes.

Juhász Gyula utcai szennyvízcsatornázás keretében a vezetéképítés megtörtént, a héten a bekötések elkészültek. Az úthelyreállítási munkákat az aszfaltkeverő üzemek indulásával tudja elvégezni a kivitelező, addig ideiglenes helyreállítást végeznek. A kivitelező konzorcium és az önkormányzat a lakosok megértését, türelmét kéri.

Orosháza Város Önkormányzata a Környezet és Energia Operatív Program forrásainak felhasználásával valósítja meg a város meglévő szennyvízcsatorna-hálózatának bővítését és a szennyvíztisztító telep fejlesztését. A városban a csatornaépítés kivitelezési munkálatai a tavalyi évben befejeződtek.

A csatornafedők már a helyükön, következik az út és a járda helyreállítása (Fotó: Rajki Judit)
A csatornafedők már a helyükön, következik az út és a járda helyreállítása (Fotó: Rajki Judit)

A Juhász Gyula utca egy szakaszán azonban a csatorna-ellátottság az üveggyár által korábban kiépített saját tulajdonú szennyvíz-hálózaton keresztül biztosított, és felmerült az igény, hogy ezen területet is a városi hálózatra szükséges csatlakoztatni.

A város csatornahálózatára való rákötést a már korábban kiépült és üzemelő csatorna átkormányzásával valósították meg. A pályázat lebonyolítása során sikerült ezen műszaki tartalmat is beépíteni a projekt elszámolható tevékenységei közé. Ez azt jelenti, hogy az érintett lakosságnak nem kellett plusz terheket vállalni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.