- hirdetés -

Több mint 180 ingatlanba vezethetik be az ivóvizet az ún. ivóvízminőség-javító program keretében. Több kilométer elosztóhálózatot építenek ki. Az érintett, külterületeken élő tulajdonosoknál a vízóraakna és a kerti csap telepítése is része a díjmentes rákötésnek.

Javában zajlik az egész Békés megyét érintő ivóvízminőség-javító program kivitelezése Orosházán is. A meglévő hálózaton ún. rekonstrukciós munkálatokat végeznek, a tervezett, mintegy ezer ingatlani bekötővezeték-cserét el is végezték, utómunkálatok (végleges betonozási, burkolat-helyreállítási munkák) vannak még hátra. Ezek miatt helyenként útfelbontásokra is sor kerül.

A Lehel utcán már a földben az új vezeték, a helyreállítási munkákat végzik (Fotó: Rajki Judit)
A Lehel utcán már a földben az új vezeték, a helyreállítási munkákat végzik (Fotó: Rajki Judit)

– A nagyszabású fejlesztéssel összefüggésben tapasztalható forgalomkorlátozások, esetleges kellemetlenségek miatt a lakosság türelmét kérjük, ezek a kivitelezés velejárói – hangsúlyozza Kovács Péter Dávid, az Orosháza és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás elnöke.

Orosháza külterületén, az ún. ellátatlan területeken is, a projekt részeként megvalósul az ivóvízellátás. Pusztaszenttornyára, Tatársáncra, Monorra és Kiscsákóra is eljut a megfelelő minőségű ivóvíz a következő időszakban. Mindegyik esetében a Dózsa Vízműtelepen keresztül történik az ellátás, több kilométernyi elosztóhálózatot építenek ki.

A társulás tájékoztatása szerint ahol házi bekötések létesülnek, az érintett ingatlanok tulajdonosait a kivitelező képviselője egy egyeztető adatlappal keresi fel, hogy az ingatlan melyik oldalára kéri a bekötést, és időpontot is egyeztetnek a munkák elvégzésére vonatkozóan. A tájékoztatás szerint a tulajdonos „megtagadhatja a vízóraakna és a kerti csap telepítését”, de ezt nem javasolják, mert ez most díjmentes, a későbbiekben viszont már nem.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.